Julstjärna

Jag är numer stolt ägare till en underbart fin och härlig julstjärna direkt hemkommen från ica maxi! Tänk att en blomma kan få julkänslorna att spira så, underbart. Imorgon blir det bestämt att skriva julkort!

Den här dagen har mest spenderats i skolan. Sen en tur ut till ica maxi och en snabbis in på ikea med Cathrine. "Storhandling" blev det, d.v.s. jag handlade upp den resterande delen av min ekonomi för den här månaden (måste poängtera att detta hände redan på ica, inte på ikea,bara för att reda ut saker och ting för er som läser..) som tur är räcker det nog gott och väl till fredag då det ramlar in nya fräsha pengar på kontot igen! Tur man ska jobba i mellandagarna alltså! Jag har även fått reda på att det är helt och hållet tillåtet för mig att skaffa praktikplats (2 veckor) på Åland i vår, så nu ska det ringas runt, vem vill inte ha 2 extra veckor på holmen liksom;) Då blir dessutom farmor lycklig då hon får ha hand om Nemo lite, söta söta farmor.

Kvällen har bestått av TV, Nemo och lusse bullar, solklar hit. Men nu finns inget mer att se, jag överväger ett bad, men tror att jag ska vandra med Nemo en stund och sen blir det nog sängen. Kanske, kanske så blir det dessutom Människans Fysiologi som god natt saga igen, den gör sitt jobb nämligen, får mig att somna på 2 röda!

Förövrigt längtar jag redan till lördag, SG-finsittning pågång då, det kan inte bli annat än bra, och den här helgen planerar jag på att skippa huvudvärken, misstänker att det kan bli liite trevligare så.

Nu gnäller Nemo så passande vid dörren! God natt på er.

puss och kram!

//Elin

"det första ljuset lyser...

...det första i min rad, jag ser den lilla lågan och känner mig så glad.
Nu vet jag riktigt säkert att julen ska komma!"



Idag är det alltså första advent, det är riktigt ruskigt väder ute med en hel del dimma, gråare kan det inte bli. Men det gör ingenting, för idag får man tända ljus och mysa så mycket man vill, det är ju trots allt första advent! Jag funderar starka på att ta upp ljusstakarna i alla fall, det är ju så härligt.

Gårdagskvällen var också urmysig med glögg och pepparkakor. Det har ju dessutom kommit upp en hel del bilder från fredagens tackfest på FB som vi tittade på, alla ser ju ut att ha haft roligt iaf;)

Har nu suttit ett tag och desperat försökt hålla kvar blicken i "människans fysiologi", det är nervcellen som ska kluras ut idag, men pluggmotivationen har inte velat infinna sig. Jag får göra ett nytt försök ikväll, för nu ska jag hoppa i duschen och sen tar jag och Nemo cykeln ut till Johannelund och Felicia där födelsedagsfika väntar!

Så än en gång, GRATTIS FELICIA!!

Puss och kram!

//Elin

Lillajulafton!!:D

Glad lillajul på er alla:) Ikväll blir det glögg och pepparkas-mys för hela slanten!!Funderade starkt på att köpa sill och steka köttbullar till middag idag, men det är inge trevligt då man är själv änså, så det blir lite rester, enkelt och bra!:)
Och tack så mycket till lillajultomten för det finfina spelet!:D

Gårdagskvällen med stor braktackfest till våra underbara faddrar blev riktigt lyckad till en början (lyckad hela kvällen för de flesta vad jag förstått;)) men sen lyckades jag i vanlig ordning dra på mig ett migrän-anfall, så det blev en tidig hemgång för min del (redan kl.23...:P). Jag har å andra sidan varit rätt pigg idag då! Men vår tack-sång och nya sg-dans, som Felicia koreograferat, blev en riktig succé! Creds till oss! Och alla faddrar var så söta små grisar och bönder;) Men vi var inte så mycket sämre i våra stureplans-outfits, mycket snygga människor måste jag säga!

Har även fått luncha med Oskar idag och hans systeryster Anna, mycket trevligt, inte alla dagar man träffar honom! Dessutom har det varit riktigt fint väder idag också, helt otroligt! Den mycket efterlängtade solen har visat sig iprincip hela dagen och det har varit kyligare än vanligt också, kanske vintern är påväg nu? *hoppas*

Nej nu tror jag att jag ska plocka fram mina juldukar och överdriva värmeljusen en aning så det blir riktigt myspys här tills lite folk kommer! Annat julpynt blir det nog inte i år då man ändå ska börja packa ner allt snart, onödigt att packa upp en massa nu då! Men juldukar och ljus duger fint:D

Ha nu en mysig lillajul allihop!

Puss och kram!

//Elin

24.11-09

Idag är det exakt en månad till julafton! Jag längtar!! och snart är det dags att börja skicka julkort också! Jag älskar allt som har med julen att göra nu såhär innan jul, en massa att pyssla med. Jag älskar till och med att köpa julklappar, sålänge jag vet vad jag ska köpa. Och nu i helgen är det ju lillajul också! (för er svenskar som inte vet vad det är så är det något vi firar på åland, lillajultomten kommer med lillajulklappar och man får mysa med lite julmat sådär i förväg, äta pepparkakor och dricka glögg och sånt) Så i helgen är det officiellt tillåtet att börja julpyssla med allt man vill, pynta, baka, skriva julkort och ha sig!! Jippii!:D Men köpa julklappar har jag redan börjat med, för det får man, det är nämligen lite knepigt så det behöver man mer tid till.
Så, mina vänner i Linköping, på lördagkväll blir det lite lillajulfirande med glögg (blossa clementin) och pepparkakor och kanske en och annan lillajulklapp här på storgatan! Välkomna;)

Puss och kram!

//Elin

hemåt

Kom och tänka på en sak jag hörde för ett tag sen då jag var på bio. Jag stod i kön till biljettuthämtningen och det stod 2 tjejer bakom mig och pratade, skulle tippa att de var i samma ålder som mig ungefär. De pratade inte särskillt tyst, så jag kunde liksom inte undgå att höra deras samtal. De pratar facebook och den ena tjejen förklarar "Nu vet jag varför de blockade mitt Facebook-konto så jag inte kunde logga in, de trodde kontot var hackat för jag var inne på facebook så mycket." Andra tjejen: "va? vadå?", "ja, jag var inne så mycket på facebook så de trodde inte att det var normalt, alltså trodde dom det var hackat, men jag tycker inte jag är på facebook sååå mycket ändå!". Jag kan ju säga att jag måste stå och hålla mig för skratt, man kan inte ha mycket till liv om man lyckas med den bedriften..! Det förgyllde iaf min dag då jag kom ihåg detta, så hoppas det fick någon av er att dra lite på munnen!

Något som inte är så fruktansvärt roligt är att jag ska vara vid bussen till sthlm om 5 timmar...och klockan är alltså 22.20 nu...inte mycket sömn inatt inte, hoppas jag lyckas slockna på bussen! Så nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag packa färdigt, försöka somna sen en par timmar iaf, kan ju inte skada! Så imorgon vid rätt tidigt på dagen (vet inte exakt när..) så kommer jag befinna mig på Åland igen för att sno hem min skrutt igen, blir kvar till söndagkväll! Så är ni på holmen, call me!

Och ett stort GRATTIS till Hanna som fyller år idag! Puss på dig!!

Puss och kram!

//Elin

-

Igår var en av de konstigaste kvällarna i mitt liv...

ensam

Nu är jag helt ensam kvar i lägenheten...Har följt Martin till stationen för en stund sen. Känns något konstigt efter en så fartfylld helg som det varit..Tycker inte om det... Nu ses vi först till jul..Men snart bär det av till Åland, så det är bara 4 nätter ensam kvar här, sen är iaf Nemo med mig! Det hjälper mycket.

Köpte en trisslott idag! Vann 50 kronor, wihuu, det blev till 2 nya lotter, en utan vinst och en med 50 kronor till! Så nu satsas det på 2 nya lotter och storkovan;) skulle passa bra i studenttider!
Imorgon är det låång dag i skolan, skulle egentligen sluta kl.14.30, men har bytt lite med felicia, så jag slutar seent, men är ledig fredag istället så jag kan ta ett tåg som går i bra tid så jag kommer med båten till Åland, bra grejer! Mycket snällt av henne också, som annars skulle haft fredagen ledig, fina vänner man har! Så nu ska jag bara köpa biljetter, betala lite räkningar och sånt så blir det sängen sen!

Nja förresten, har lite att plugga först kom jag på nu..Men det borde gå rätt fort!

puss och kram

//Elin

slut på ännu en vecka

Då var det söndag igen, som alla veckor slutar med. Synd, men har haft en helbra helg!:) Kent har åkt så nu är det bara Martin och jag igen!

Igår var vi alltså till Felicia först på inflyttningsfest, det var trevligt! Massa nytt folk. Och sen blev det Platå tills sena natta. Så idag är vi trötta igen, har just sett på film, L.A. Gigolo, rätt bra bakisfilm!

Mamma ringde idag också! Nu har Nemo hämtat sitt pass hos veterinären så nu får han komma hit igen!:D Har lite ångest dock, för det är inte jättelänge till jul och det är ju onödigt för honom att måsta resa fram och tillbaka så mycket, farmor vill gärna ha honom kvar till jul också (hon är så söt och verkar inte så lite förtjust i min lilla skrutt) och så ska jag hålla på och packa en massa inför flytten efter jul sen, så det skulle nog vara trevligare för honom på Åland är jag rädd, men jag saknar ju honom en massa!! Vill ha min lilla skrutt här, så nu har jag något att fundera på de närmsta dagarna för jag åker i helgen efter honom om han ska komma hit mer före jul! Sen är det något här nästan varje helg! hmm..mjo...

Imorgon är det en sån där lång dag i skolan igen, kl.8.15-9.45, men det är perfekt för Martin är ju här hela dagen imorgon innan han åker tillbaka till de mörka skogarna i Hultsfred!

Nu måste nog jag ta till böckerna en stund inför imorgon, det har ju inte direkt blivit mycket av det i helgen om man säger så. Sen blir det nog mest soffmys ikväll! Imorgon är en långpromenad inplanerad, ett jack-köp likaså (martin som ska göra inköp) och möjligtvis en Råbin-fika, vi får se!

Puss och kram!

//Elin

Fint besök!

Nu är Martin här! Han kom i onsdagskväll och i torsdags var det massa massa skola, nog den längsta dagen hittills måste jag säga! Så har inte blivit så mycket tid till bloggande. Men nu har jag några minuter till övers!

I onsdags blev det mest TV-tittande och lite mys och på torsdag likaså! Sen helt plötsligt på fredag, igår då alltså så kommer Kent på besök!:D vilken överraskning, men roligt! Så Martin och jag gjorde stan igår, köpte lite inflyttningspresneter och sånt (2 inflyttningsfester i helgen!) och lite smått och gott! Det blev sushi och sånt gott till middag och sen kom Kent. Vi matade honom lite och sen åkte vi iväg till helgens första inflyttningsfest hos Maria! Blev en riktigt trevlig kväll. Lite utgång och stötte på lite SB-folk på stan sen, det var ju sjukHUsfest igår, och tydligen var det lyckat så det var ju bra!:)

Lite trött idag, men helt ok! Vart fika på stan och nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för helgens andra inflyttningsfest för helgen hos Felicia!

Nu blev badrummet ledigt så nu måste jag snabba mig i duschen om vi ska hinna!

Puss och kram!

//Elin

Vilken dag!

Idag har vi haft en helt fruuuktansvärt jobbig dag i skolan, vi har haft 2,5 timmar MASSAGE! Haha, skämt åsido, det var inte alls jobbigt utan väldigt väldigt skönt helt enkelt! Och skoj att lära sig hur man ska massera. Börjar inse vad det kommer bli för julklappar till folk i år;) dels för att jag behöver öva, men också för att det nog är rätt uppskattat, eller vad mamma? Dessutom vet jag att Jenny är i stort behov av massage främst i rygg/nacker/axlar med sina uppdragna axlar hela tiden, nu kommer du inte undan längre gumman, du vet vad vi kommer pyssla med på jullovet;) Och Martin, på söndag har vi bokat metodrummet i skolan för att öva massage så då får du snällt komma med som försökskanin! Ok?

Annars då? det är faktiskt inte det ända jag gjort idag, tro det eller ej! Jag steg faktiskt upp imorse kl. 07.00 för att tvätta!! Tror att det är första gången i mitt liv som detta har hänt, så idag är en historisk dag mina vänner. Var rätt skönt att komma upp i tid trots allt, man har ju lite att stå i om dagarna. Sen har vi även jobbat med rörelseanalys i min grupp, och det var riktigt intressant.

Snart ska jag möta upp Felicia på stora torget, vi ska och handla, sen blir det pastasallad med kyckling här hos mig och resten av kvällen kommer den mesta uppmärksamheten att gå till foten, dess ben och dess muskler o.s.v. Med ett avbrott för färgning av Felicias hår!

Så, nu har ni nog fått veta alltför mycket om min dag för att det ska vara intressant, liten kompensation till att jag igen inte har skrivit på länge, ska bli bättre nu, hoppas jag!

Annars har det inte hänt så mycket på sistone förutom att det har snöat, och smält bort igen och så damp det ner en present i postlådan för några dagar sen, tack så jättemycket Jenny (och Oskar antar jag?). Jag har också piffat upp mitt kök lite med anatomi planscher på skelettet och musklerna i kroppen, så fint det blev!

Jag saknar Nemo lite också, det är väääldigt tomt här utan honom, ingen att gå ut och gå med eller leka med, eller bråka med för den delen. Men jag hörde att han iaf var duktig vovve hos veterinären i fredags!

Imorgon kommer Martin. Förhoppningsvis blir det en liten utflykt till gamla Linköping och Ikanohuset med Cathrine och Felicia också innan det, vi är nämligen schemafria imorgon!

Ha det så bra gott folk!

Puss och kram!

//Elin

tomt på bloggfronten

Jag får be om ursäkt för att jag inte bloggat på, ja närmare 2 veckor måste det väl bli. Har varit tenta och ålandstripp och brist på all sorts inspiration som legat bakom det hela.

Hade en jätte trevlig födelsedag, allt var toppen, massa härliga människor och Martin var ju här! Sen vart det lite mer pluggande innan tentan och sen har vi på riktigt fått börja med sjukgymnastik!! Det har varit jätteskoj verkligen!

Jag har varit hem till Åland en vända också i helgen, åkte onsdag eftermiddag och kom hem söndagkväll. Det var hur härligt som helst, få koppla av lite från vardagen och få umgås med nära och kära! Fick t.ex. baka spöken och spindlar på halloween, gott!:) Nemo lämnades dock på holmen så nu är det fruktansvärt tomt här...känns konstigt att inte ha någon här då man kommer hem och springandes i benen hela dagarna.. Men jag ska nog klara mig!

Annars har jag hur mycket som helst att göra känns det som, ni vet sådär mycket så man bara lägger av och istället gör ingenting? Eller så blir iaf jag, det har jag kommit fram till, här borde storstädas, det borde pluggas mer, jag borde verkligen handla, jag borde börja stiga upp tidigare på morgnarna och också gå och lägga mig tidigare på kvällarna, jag borde packa upp väskorna från helgen (nej det brukar hända ungefär 2 veckor efter att jag kommit hem...)borde ta tag i mitt liv helt enkelt. Så tänker man varje dag att imorgon börjar mitt nya liv, då ska jag ta tag i allt som är ogjort/borde bättras på, men icke, det är helt enkelt för mycket. Så nu ska jag nog se till att göra en lista, börja med en sak varje dag och se om man kan beta av lite grejer så kanske tillvaron skulle kännas lite bättre, för nu stänger jag som sagt av...

I söndags var jag på gymnastik, det var skoj:) Så nu ska jag kanske börja träna med en truppgrupp här, ska iaf dit imorgon igen, då är det 3 timmars träning som gäller! 3 ggr i veckan tränar dom, det går säkert bra nu, men får se hur det går när Nemo kommer, går det inte så går det inte helt enkelt! Men kan ju informera om att man känner av i muskler som fått vila i 4 år att man gjort något i gymnastikväg igen! huj vad ont mina stackars muskler gör, t.o.m. i nacken... Men det är härligt! Lisa som jag pratade med i gruppen sa att det var stor variation i vad folk kunde i gruppen så det känns ju rätt betryggande, någon till måste det ju vara som inte är i sin bästa form just nu!

Nu har ni iaf fått en uppdatering på mitt liv just nu! Snart kommer Cathrine över, då blir det film!
Ha det så bra alla!

puss och kram!

//Elin

RSS 2.0