Jag lever

Jodå, jag lever, men har haft mycket för mig. Dagarna har bestått till stor del av plugg. Jag har klarat den praktiska tentan (woho för mig) men har nu en skriftlig kvar. Jag vill härmed meddela att jag kommer gå in i pluggdvala en vecka framöver och kommer således inte röra bloggen förrän nästa måndagkväll då tentan är skriven. Så det så. Och gör jag det så får ni gärna skälla på mig.

Hörs om en vecka.

Puss och kram!

//Elin

Rosella

Då sitter man på M/S Rosella igen då... Påväg mot svenska sidan denna gång. Nu är det bara 2 veckor kvar, ca, till sommarlov. Skönt! Men kommer sakna lillkillen som blir kvar på Åland tills sommaren nu, är lite jobbigt för honom att resa nämligen, han har det bättre med att bli bortskämd på holmen.

Åland har varit riktigt bra den här gången, det har varit strålande sol hela tiden förutom igår då det ösregnade. Har till och med lyckats bränna mig, bra jobbat. Har lyckats få ihop några timmar på jobbet också plus träffat hela tjocka släkten då min kusin hade 18-års kalas i lördags, mycket trevligt och Grattis Robin, både till körkort och 18-årsdagen i efterskott.

Nej, nu tror jag det blir vilstolarna tills vi kommer iland. Jag är trött.

Puss och kram!

//Elin

Låt mig presentera

Mina damer och herrar, låt mig presentera HERMANN;



Detta är alltså Hermann, Cathrine och jag fick honom av Maria. Han har nu bott hos oss i 10 dagar. Han är en "kedjesurdeg", man tar alltså hand om Hermann en tid, han växer och sen delar man ut Hermann till 4 nya vänner som får ta hand om honom. En femte del behåller man själv och bakar kaka på. Delar av Hermann kan alltså vara hur gammal som helst...lite småäckligt. Tyvärr var det idag han skulle bakas, och ingen av oss kommer vara i Linköping, så vi har sövt vår del av Hermann i kylskåpet och där kommer han sova nu tills vi väcker honom i rumstemperatur igen, då får vi börja om.. hmmm... spännande person denna Hermann...



Denna hjälpsamma lapp fick man med Hermann, hur man tar hand om stackaren..

Puss och kram!

//Elin

Åland here I come!

Tack så mycket för alla fina kommentarer om bilderna :) Roligt att se/höra!

Just nu sitter jag på tåget påväg upp mot stockholm. Steg upp innan kl.6 idag så jag är riktigt trötter, men Nemo kommer inte riktigt överens med en hund här på tåget, så måste vara vaken och vakta på honom...Vet inte vad det tagit åt honom, för vanligtvis brukar han älska alla andra hundar... nåja..

Hur som så ska jag och Nemo fånga bussen som går kl.10.10 mot kapellskär så borde stiga iland på Åland runt 15.30-tiden! Mycket bra!


Blev en till bild från i söndags..

På Åland är det mest jobb som gäller, bra inför juni att få lite extra pengar då, då det inte kommer finnas något studiestöd då..Men är det något viktigt som händer, let me know ;)

Puss och kram!

//Elin

Photo shoot

Okej, here goes! Söndagen gick i filmstjärnetecken. Vi blev upphämtade av en limosin (!!) på resecentrum och fick åka till ett hotell på stora torget där vi skulle få bli fotograferade av modellfotograferna. Lite häftigt!

Väl där så blev vi sminkade och så fick vi gå och byta om till valfri klädsel, som vi hade med själva, och så fick vi bli fotograferade av duktiga fotografer! Det var ett ställe med närbilder, ett med vit bakgrund och ett med svart bakgrund. Riktigt roligt! Det var jag, Markus och hans syster Maria och vi tog bilder själva och tillsammans. Sen fick man välja ut vilka bilder man ville köpa då. Var svårt då det fanns hur många som helst! Men här ska ni få några smakprov;









Va tycks? Fotomodeller nästa? Nja, kanske inte, men det är inte ofta man får chansen att få ta såna här bilder, och jag tycker faktiskt att resultatet blev riktigt bra :D

Lite lyxdag faktiskt, det var roligt, men det tog lång tid. Sen flydde vi ut till Vikingstad på tacos och filmmys! Nemo fick hänga med och träffa Ferdinand, katten i huset, de blev väl inte bästisar, men inte var det katastrof heller. En mycket kyckad söndag, och helg för den delen, med andra ord!

Puss och kram!

//Elin

helgen del 1

Ja, det kommer bli flera inlägg (iaf 1 till) om helgen som varit, för vi har haft fullt upp!

I fredagskväll var vi på bio, filmen vi såg var Iron Man 2, för att vara helt ärlig så hade jag inte direkt skyhöga förväntningar på den, för detta brukar vanligtvis inte vara min sorts film. Jag är inte den som gillar massa pangpang och slagsmål och häftiga vapen som åker ut ur händerna på folk...Jag kom med mycket för popcornens skull, biopopcorn är helt enkelt godast! Men jag måste säga, filmen var verkligen jättebra! Den var mycket mycket roligare än jag någonsin kunnat tänka mig, så jag var positivt överraskad.



Iron Man 2 rekommenderas starkt!

På lördag var det helt underbart väder, solen gassade som bara den. Vi lyckades ta oss upp tidigt för att det var lördag och så bar det av ut mot cloetta fabriken med Felicia och Pontus. Jag fyndade 1,7 kg klubbor för 39 kr, MUMS! Sen vart det glass i solen ute i Ljungsbro, stan för myrorna besök och lite inköp där inför kvällen och sen rabarberpaj på Felicias balkong i solen! Mycket bra.

Väl hemma laddades det upp inför flashback 90's på kvällen med pizza och styling. En liten olycka skedde dock när jag skulle försöka få lite volym i håret...



Det blev visst lite för mycket volym...

Men det var inget som inte gick att fixa. Förfest var det hos Annie i Markus klass och där var det massa härlig 90-tals musik! Love it! Flashback var också bra, men inte lika bra musik faktiskt. Men sammanfattat en mycket bra kväll!


Det slutgiltiga resultatet, 90-tal?


Markus med mycket 90-talig mittbena, fruktansvärt snyggt ;)

Nu blir det nybakad rabarberpaj framför top model, mumma!

Söndagen presenteras senare.

Puss och kram!

//Elin

helgen

Ännu en helg har nått sitt slut! Helgen har varit väldigt intensiv, men väldigt rolig! Men nu är jag riktigt riktigt trött, så mer om det kommer imorgon!

Men kan iaf bjuda på en bild från förra helgens festande! :)


Markus och jag på mellanfest innan UK

Puss och kram!

//Elin

Seg morgon

Den här morgonen och förmiddagen har varit riktigt sega...Det var tänkt att jag skulle gå upp rätt tidigt och sätta igång och plugga. Istället blev det sovmorgon till kl.10 och långpromenad med Nemo!

Men lite har jag fått gjort! En massa sånt smått som bara ligger på hög och som inte är roligt att göra men som måste bli gjort. Bokad tåg hem på onsdag, jag har rensat bland papper, betalat räkningar, jag har fixat med mitt SJ Prio konto så jag kan börja samla poäng på mina tågresor (mycket bra), jag har diskat, jag har tvättat överkast m.m. som aldrig blir tvättat annars, jag har mailat chefen om när jag kommer hem, jag har avbeställt mitt bokpaket från pocketklubben som jag tydligen lyckats bli medlem i, jag har äntligen (nej det tog inte alls länge) aktiverat mitt mecenatkort och jag har lyckats beställa ett abonnemang från Tele 2 (nej det var inte planerat...) som jag har räknat ut att kommer kosta mig mycket mindre i månaden=bra. Det innebär dock att jag kommer få nytt mobilnummer, men det kommer upp här, eller skickas runt sen då jag får det. Peeew.. Ja, så en del har ju hunnits med.

Nu ska jag sätta mig och plugga till Markus kommer. Det här består mina pluggdagar av ett tag framöver:







Spännande va? Nu ska här renskrivas!

Puss och kram!

//Elin

Nemo

Min vovve är sötast, så det så! :)









Mattes finaste lilla pluttskrutt :)

Puss och kram!

//Elin

HJÄÄÄÄLP!!

Okej, nu är jag i enormt stort behov av HJÄLP! Här är läget; flashback 90's fest på lördag, kläder därefter. VAD SJUTTON SKA JAG TA PÅ MIG??? Snälla snälla snälla kom med lite förslag, för jag kan för mitt liv inte komma på vad som var så speciellt med 90-talets klädstil förutom platåskor, och sådana äger jag "tyvärr" inte (längre...). Jag börjar bli desperat.


Men söta biljetter och märken är det iaf :)

Puss och kram!

//Elin

Då var det dags igen!

Förhoppningsvis så är det ingen som missat att det är hockey som gäller nu igen! VM rättare sagt. Som vanligt så tycker tydligen de finska lejonen att det är mycket underhållande att skrämma livet ur en stackare som jag..
De inledde helt uselt och det var fruktansvärt nära att jag inte tänkte se mer på detta VM, men tror ni jag lyckas hålla mig ifrån det, nej! De vann ju iaf sin andra match och ikväll var det dags för en avgörande match mot USA (hmm...något som inte stämmer här, då DANMARK av alla länder redan var klara ur denna grupp D) om de eller USA skulle gå vidare. Vidrigt spännande match, men än dock den bästa matchen, och faktiskt en ruggigt bra match, från Finlands sida, som de till slut vann med 3-2..peew...och för att citera de svenska kommentatorerna; "Det ångar finsk SISU ur öronen på dem".

Ja, jag kan sova gott i natt nu, men det var väldigt nära att det blev mardrömmar!

Nu blir det sängen!

Puss och kram!

//Elin

tiden flyger

Ja, tiden bara flyger iväg när man har roligt! Lördag vart slappardag med ösregn och söndag var det fadderutbildning inför hösten! OCH morsdag på Åland och i Finland, ett samtal till min kära mor hanns med och koms ihåg. Du är bäst mamma!!!

Fredagen var för det mesta kanonkul. Bilder kommer kanske imorgon ;)

Idag skulle det tvättas, städas, pluggas och springas, det som gjorts; Tvättats. Nåja...en sak av 4, inte fy skam. Jag fastnade nämligen med min overall ett bra tag och sydde och pysslade med den. Skulle sy dit 3 nya knappar (alltså helt nya, det fanns inte ens hål till knapparna) MEN här finns ingen symaskin så det fick ske för hand. Det tog tid, mycket tid, så jag tänkte att när dagen ändå gick åt så kan jag lika bra sy lite märken med. Nu är mina fingrar ömma :( Men overallen fin! Ja, jag har alltså inte bara sytt idag, jag har varit i skolan till kl. 15 med, ifall någon undrade.
Var sista basgruppen för denna termin, läskigt, den är alltså i princip slut... Morgondagen är schemafri!    
Nu --> SOVA!


Jag och Felicia innan allt började i fredags, vi hade sett top-model innan ;)

Puss och kram!

//Elin

Fulsittning och UK!

Idag är en bra dag trots tråkigt väder! Har inte fått mycket gjort hittills, men Nemo har fått vara ute och jag har fått liiite plugg gjort! Nu är peppet igång för SG-fulsittningen och UK som äger rum ikväll!! Wei! Och snart kommer Felicia hit, då ska det taggas!
Först ska det dock handlas och röjas lite här, men det ska gå snabbt är det tänkt :)



Ikväll hoppas vi på att det INTE regnar då kvällen ska spenderas utomhus, som sig bör vid utekravall! Sol behövs inte, det begär jag inte, så länge det inte regnar. SG-fulsittning på [hg] kan ju bara inte bli fel, så det här ska nog bli århundradets kväll! åååhh, längtar längtar! Snart smäller det.



Bild från vår första kravall, Le Mans.

Jag är redan helt uppe i varv! Det här ska bli så roligt! NU KÖR VI!!!!!!

Hörs imorgon mina vänner!

Puss och kram!

//Elin

Lyckad dag!

Idag har det varit helt underbart väder! Så Nemo och jag började dagen med en långpromenad längs Tinnerbäcken och sen tog jag mig dessutom en joggingtur längs med samma bäck! Gick rätt bra idag, men var i vanlig ordning helt slut och högröd i ansiktet när jag kom in...peew..med lite styrka och en skön dusch på det så var det iväg mot skolan för att möta upp Felicia.


Bild på en väldigt liten lillskrutt en solig dag ifjol vid slottet i Kalmar!

Vi tog sikte på stan och där gick vi till "naked juice bar", som förövrigt har helt underbara nypressade juicer och smoothies, och med varsin smoothie i handen placerade vi oss på en bänk i solen och njöt! Sämre kan man ha det. Efter det så bar det av på brudtärneklänningsjakt. Till min stora förvåning (jag har varit på jakt ett bra tag nu nämligen och började igår bli så frustrerad så jag nästan i ren protest köpte en helt opassande svart, mycket kort och rätt genomskinlig spetsklänning, men nej Charlie, det skulle jag aldrig kunna utsätta dig för, så jag lät bli) hittade jag en lämplig kandidat redan i första affären. Så nu får jag leva på nudlar resten av månaden... :P Det enda problemet med klänningen är att den är ljust ljust rosa (dock så rosa så man ser att den är rosa, inte vit) och det betyder att jag måste lyckas få lite färg till bröllopet, annars kommer jag se ut som ett spöke! Hittade tyvärr ingen bild på den på internet, annars skulle ni fått se den...

Hur som, begav mig sedan hem för att laga potatissallad till ikväll, grillkväll med Felicia, Maria och Johannes var planerad! Med lite trubbel på vägen, med bussar som inte kom och ett och annat så kom Markus och hämtade upp mig och Nemo vi 19-tiden och vilken härlig kväll det blev!! Mycket god mat och trevligt sällskap (även om en del tydligen frös lite ute...) utanför Felicia och även lite mys och overallfixning inför UK imorgon. Mycket mycket bra. Och Nemo stormtrivdes då han fick lufsa på för sig själv i sitt långalånga koppel och gräva i sand, jaga getingar, äta rester m.m. En mycket lyckad kväll med andra ord! Nu börjar det bli dags för sängen faktiskt, om man ska orka med morgondagens äventyr!


Dagar som denna får en att längta ännu mer till sommarens sol och bad.

Puss och kram!

//Elin

Slut

Nu är jag bra trött, både i kropp och sinne, men bra nöjd ändå :) Har varit ute och sprungit, och det gick inte särskillt bra, det är nämligen flåset som sviker före benen gör det...inte okej Elin, måste få upp konditionen nu!  Men idag var jag extra trött, jag skyller på äldrerapporten. Körde en hel del styrka efter jag var ute och sprang också, så jag känner redan träningsvärken komma smygandes...

Något som jag just nu saknar, som är äckligt rolig att träna på är studsmattan i Bollhalla! Där kan jag definitivt hålla till i timtals!



Weeei, tror jag måste höra med dom om man kan få leka lite där i sommar! :D

Puss och kram!

//Elin

Peeew

Äldrerapporten är numer inlämnad och jag ska belöna mig med en halv sovmorgon (inte en hel för då hinner jag inte med bagruppsarbetet innan skolan imorgon). Måste säga att jag känner mig lite duktig med referenser som dessa;



Ja, för er som inte ser vad den andra boken heter så är det en "lärobok i medicinsk angiologi"...

Det känns inte riktigt som något en blivande sjukgymnast skulle sitta och läsa, mer läkarvarning på den, men jodå, visst gör vi det vi med! Att dessutom traggla sig igenom 6 st artiklar skrivna på "forskar-engelska" som jag kallar det, är inte det roligaste. Men nu är det gjort, och OJ så mycket kunskap jag nu har inhämtat! Är det någon som är intresserad av sjukgymnastik hos patienter med claudicatio intermittens ska jag med glädje skicka en kopia ;)

Just det, det är ju inte ens en enda person som har listat ut vad vi föreställde för något i föregående inlägg, vi var ju såklart DVÄRGPAPEGOJOR! ;) såg ni inte det?

Och Elaine, Nemo och jag leker väldigt gärna med dig och Ylva i sommar, både om jag har fattat tycke för att springa eller fortfarande ogillar det :)

Nu hägrar sängen!

Puss och kram!

//Elin

Madagaskar

Det var tema madagaskar igår, och det tog vi såklart på fullaste allvar och klädde ut oss till tänderna. Tyvärr var det inte så många fler med lika imponerande utklädnader, men det var ju roligt för det! Kan ni se vad vi är för något? Och nej, det är inte clowner!



Puss och kram!

//Elin

Valborg

Igår var det valborgsfirande ute i Hjulsbro med Markus och hans vänner. Jag hade mycket trevligt trots bristen på både mjöd och munkar, ingen majbrasa blev det heller, men vem behöver sånt när man har god mat och trevligt sällskap?



Idag är det lite mindre roligt, mycket beror det på att det dock INTE var någon brist på alkohol igår men mest beror det på den fruktansvärt hemska, tråkiga och tidskrävande äldrerapporten som måste skrivas den här helgen. Ute i god tid som vanligt, bra jobbat Elin. Nåja, den börjar så småningom ta form så det blir förhoppningsvis inte så jättemycket kvar till imorgon. Det är även den sista inlämningsuppgiften för terminen, vilket tyder på att terminen börjar gå till sitt slut (förrutom oppositionen man ska skriva på någon annans arbete sen..). sen är de bara ett seminarium och 2 mycket "roliga" tentor kvar. Wohoo! Sen är det sommarlov.

Nej, nu är min paus slut och jag ska få i mig något ätbart innan jag fortsätter med min metod och mitt resultat. Önska mig lycka till ;)

Puss och kram!

//Elin

RSS 2.0