Dumma orienteringshemtenta

Hur dumt låter det egentligen? Orienteringshemtenta...hmpf...det är inte roligt någonstans ska jag be att få tala om, och inne ska den vara imorgon:P bluää..nåja, metod-seminariet är över nu iaf, så nu ska bara uppgiften skrivas klar och det är först till nästa söndag det ska vara gjort! Skönt! Medan jag var i skolan idag fick Nemo vara hos Jenny och Oskar, mycket snällt! Så slapp han vara ensam den tiden! Sen har dagen bestått av disk, promenader och lite TV och mycket funderande på hemtentan..ska hur som helst försöka göra klart den nu, så slipper jag fundera på den imorgon, skulle vara skönt! Då är det nämligen dags för lite städning (jag lämnar lite som pappa och Hannes får ta sen;)) och sen på kvällen är det grillning!=D Hos en i Jennys klass! Hon ska tydligen ha X antal taxar, så ska bli roligt och se hur Nemo reagerar! De är ju inte större än honom iaf, han får säkert roligt, värre blir det nog för de stackars snälla taxarna! Men man vet aldrig! det kanske går hur bra som helst! Nej, nu MÅSTE jag verkligen ta tag i hemtentan! Vi hörs imorgon! Puss och kram!

/Elin

Krånglar

Hej alla glada! Det blidde inga bilder igår, för har inte fått in dem på datorn än, är något som krånglar:P men men, ska försöka få upp lite bilder snart!:)
Nu är det mycket pågång känner jag! Just i detta ögonblick håller jag egentligen på och skriver på en intervjuguide med tillhörande diskussioner och grejer, ska ha seminarium om det imorgon. Dessutom borde jag börja med hemtentan i orientering (ja man kan tydligen ha en sån.) ikväll, de ska nämligen vara inne på torsdag. Jag borde också börja med mitt musikgympapass på 45 minuter som snart ska börja vara klart. Jag har ett berg med disk som borde diskas, ett berg med sopor som behöver tas ut o.s.v... En rolig grej (till skillnad från det jag just räknat upp) som också ska hända är att min kära familj kommer ner hit på fredag, istället för att jag åker till Åland! Det ska bli jätteroligt! Men det innebär också att jag borde städa upp lite här! nåja, allt ska få ta sin tid och nu är jag ju iaf igång ganska bra med interju-uppgiften..håhå..
Nej, nu måste jag fortsätta med mina kvällsnöjen! Ha det bra allihop och god natt! Puss och kram

/Elin

Underbara sol!

Alltså är det inte underbart med vackert väder? jag blir iaf på såå mycket bättre humör när solen skiner och fåglarna kvittrar! Igår var vi i slottsparken hela dagen igen, otroligt skönt, och roligt för Nemo att busa runt, dock är det lite för varmt för att vara i solen hela tiden, vilket man förstår, han har väldigt tjock päls det lilla yrvädret! Så skugga och mycket vatten är bra! Nu ska jag faktiskt försöka att skriva om något annat än bara Nemo här i bloggen, annars blir det lite tröttsamt att läsa säkert, även om et är svårt! Men jag måste bara berätta en sak iaf. Eftersom Nemo är en sån liten prick som han är så tyckte jag att det skulle vara väldigt praktiskt om han lärde sig åka i cykelkorgen, han ryms ju faktiskt där. Så igår då vi skulle ner till parken bestämde vi att vi skulle cykla (ev gå om det inte gick så bra) och åka longboard. Nemo sattes i cykelkorgen och jag var beredd på att gå hela vägen för att han inte skulle hoppa ur, för att vänja honom lite vid den iaf, men icke, han verkade älska det! Han satt väldigt stilla och fint och kände vinden vina i pälsen, så sött, så det var inga problem alls! =) och så måste jag passa på att tacka Elaine för alla bra råd;) jag lär höra av mig igen gumman;)
Kvällen spenderades hos Jenny och Oskar och deras (rätt) nya grill! Hamburgare stod på menyn, sen bar det av till Anna Möller i klassen som fyller år snart (fördelsedagsfest) och sen vidare till 90-tals tema på kåren! Mycket trevlig kväll!
Idag har det alltså varit en del slöande, pizza och TV som sig bör en söndag. Dock inte lika mycket som vanligt då jag har lillplutten att ta hand om, rätt bra faktiskt! Och nu sover han! Till Elaine(varning för tråkigt för resten): Han var så duktig nu på kvällspromenaden, var ute en halv timme och han gjorde både och, lite stolt nu:)

Så nu ska jag och Martin slappna av lite framför TV:n när lillen är färdignattad och sover sött! Hoppas ni haft en lika härlig helg som jag haft! Puss och kram

/Elin

P.S. bilder kommer imorgon D.S.

Picnic i slottsparken!

Vilken dag! Upp med tuppen kl.07.30 för att gå ut med Nemo bara för att han när vi kommer upp ska dricka lite och sen kommer det ut andra vägen med en gång, i köket...nåja..sen somnade det lilla pyret igen efter en stunds lek, så då fick vi sova till kl.10.30, skönt! Sen va det full fart, först skulle smörgåstårtan bli klar, sen till ica och köpa papperstallrikar och till djuraffären för att köpa något gott åt Nemo att bita på förutom våra händer (börjar bli dags att tappa tänder och då ska det bitas:P). Efter det bar det av till slottsparken med smörgåstårtan för en helt underbar dag! Solen sken och buskarna skyddade oss från den lilla vinden som blåste. Nemo var så lycklig en hund kan bli, han fick springa omkring och jaga bollar och kramdjur och frisbee och alltmöjligt! Så har varit en riktigt bra dag! ikväll ska Nemo och jag vara hemma medan killarna ska ut och ha grabbkväll, Jenny kommer kanske att komma hit och se på så ska det låta med oss!=)  Tack för alla kommentarer, Nemo kommer bli hos sin "gudmor" och "gudfar" (jenny och Oskar) här i Kalmar över valborg och första maj eftersom han inte har alla vacciner han behöver och för att det är så lång resa för en sån liten att göra bara över en helg! Men till sommaren kommer han hem till holmen med oss, så då ska ni alla få träffa min lilla lurvboll! Här kommer lite bilder från idag:



Nemo, Jenny och Oskar i solen, och en "sommarbild"



Nemo med älsklingsbollen.



Smörgåstårta på kommande! (Oskar Jenny och Maria!)



Liten vovve med lite för stor frisbee (hur stavas det...?)

Och nu är Martin och Nemo påväg ut för en liten promenad!=) Ha det bra allihop! Puss och kram!

/Elin


JAAAA!=D

Han blev min! Den lilla vovsingen Nemo som är en blandning mellan Papillon och Phaléne! Wiii!! Så lycklig, min lilla bebis! Nu har han gått och lagt sig för natten i sin lilla bur, så nu är här lugnt igen, men oj sån energi han har!! Här kommer 2 bilder på honom!


Nemo!


Vi vid Ölandsbron! (Han har bott på öland!)

Nu ska det lagas smörgåstårta inför morgondagens picnic! Puss och kram!

/Elin

Glad och förväntansfull!!

Alltså nu är jag jättejätteglad! Jag kan inte säga varför ännu, för allt är inte helt klart och säkert och så, men förhoppningsvis!=D jag får veta hur det kommer blir imorgonkväll. oooh!! Jag vill att det ska vara imorgon nu! Ni som vet vad det handlar om, kommentera inte är ni snälla! Det ska bli lite överraskning i så fall, och mamma! Ring mig imorgon så får du höra vad som händer! Går allt som jag vill så kanske ni får se vad allt det här handlar om redan imorgon på kvällen!! åh, jag kommer inte kunna sova inatt!
Något som också händer imorgon är att vi ska till hultsfred en sväng och titta på Martins nya lägenhet som han får till hösten! och före det ska vi simma, fullt upp hela dagen imorgon. skojskoj! Och solen skiner ännu, till helgen sägs det bli SOMMAR! På fredag blir det picnicoch på lördag blir det fest! Så det blir härliga dagar nu!! Hoppas alla har det lika bra som jag har det nu! Något som redan har hänt är att vi har proppat i oss en massa jordgubbar, så gott!! (dock spanska så det räknas inte riktigt, men nästan) God natt och puss och kram!

/Elin

Vetenskaplig metod..

Nu har min nya kurs börjat. Den verkar mindre intressant för att säga det snällt... Det är så att största delen av klassen (alla utom 5) är ute på praktik och då måste de ju hitta på något för oss resterande att göra...denna kurs är resultatet. De närmsta 5 veckorna kommer jag i genomsnitt att tillbringa ca. 5 timmar i skolan, uppdelat på 1-2 tillfällen i veckan..känns inte värt det att ens gå dit, men det måste man väl, kommer antagligen vara mycket självständigt arbete och sånt skoj. Jaja, nu ska vi inte vara negativa av oss, solen skiner här ännu, kanske inte lika starkt som den gjort den senaste veckan, men ändå tillräckligt för att den ska pigga upp! Nästa onsdag ska jag hem till Åland igen, ska bli trevligt att fira 1 maj där, så det är något att se fram emot. Nu ska jag börja läsa de 5 vetenskapliga artiklarna på engelska som vi fick av vår lärare Jonas idag (låter skoj va?!), blir nog en kopp kaffe till det! Vi hörs! Puss och kram!

/Elin

Grillkväll hos Jenny och OSkar

Vilken underbar söndag! Man mår inte dåligt och solen skiner som bara den=) Examinationen gick bra så nu är det över också!
Igår var det grillfest hos Jenny och Oskar! VAr verkligen jätteskoj. Emma och Andreas var där och också Oskars kompisar Jóhann och David. David fick tag i en sax vid ca.23.30 och tog itu med Martins hår! Det blev ett förvånansvärt bra resultat med tanke på omständigheterna (t.ex. en del alkohol...), så det ser verkligen jättebra ut! Så efter årets första grillning, med en stor bålskål full med Sangría, så blev det kåren och dans tills det stängde! En riktigt bra kväll med roligt sällskap!
Nu ska nog jag och Martin ner på stan en sväng! Tyvärr blev det inte några bilder igår, jag tog med kameran men tydligen var batteriet helt slut..
Ikväll blir det antagligen bio med Jenny och Emma, vi ska se "Marley and me", komedi=) Ha en bra söndag nu allihop! Puss och kram!

/Elin

På väg till examinationen

God morgon!Nu sitter jag vid frukostbordet och försöker förbereda mig inför examinationen som sker om en timme ungefär, usch säger jag. Rotationsdelen är nog inga problem, det är gymnastik och det kan jag, men bolldelen är värre..:P Vi ska kunna visa, förklara, stegra och ge feedback i innebandy, basket, fotboll, handboll och volley boll. Det enda som jag är säker på här är volley bollen, allt annat kan jag visa också, men att förklara hur man ska göra och göra olika stegringövningar är värre...nåja, det får gå som det går, det brukar gå bra och annars finns ju faktiskt en omexamination!! jajja, önska mig lycka till nu! Puss och kram!

Slut efter 3 dagar orientering!!

Nu är orienteringen över och jag är absolut helt slut, dessutom har Martin och jag varit ute och gått i 2,5 timmar ikväll, så nu är det bra tycker jag!
I 3 dagar har vi orienterat nu, och jag har konstaterat att min kondition inte är på topp och att jag fortfarande inte tycker om att jogga, inte ens i samband med orientering. Men över lag har det varit 3 glada dagar ute i Kalmars skogar med klassen. Mycket bättre än man var beredd på. Och så mycket frisk luft som jag fått de 3 senaste veckorna så borde jag hålla mig pigg i flera år!
Idag har vi inte bara orienterat utan vi har också fått stockholmsbesök, en tjej som har lärt oss spela kidsvolley, det var jätteroligt och vi fick alla varsin volleyboll, en bra dag! Dessutom har Martin lagat mat både i går och idag, lyx!
Imorgon har vi examination i boll och rotation så jag borde antagligen sitta och hitta på en massa förövningar just nu, men jag orkar inte, faktiskt! Och efter imorgon är det slut på skola hela veckan, den här veckan har det verkligen varit skola från morgon till kväll känns det som...men fem veckor framöver nu har den största delen av klassen praktik och jag och 4 till har skola högst 2 dagar i veckan, ska bli rätt skönt! Nu blir det tv en stund innan sängen! Ha så bra allihop! Puss och kram!

/Elin

De senaste 2 veckorna i bilder!

Ja, nu kommer det äntligen en liten uppdatering och en hel del bilder!
Påsken firades alltså i lofsdalen, fint väder, trevligt sällskap, härliga backar och god mat kan man sammanfatta det med!
Hemvägen blev dock lite krånglig...det gick inga tåg eller bussar mot Kalmar efter kl.16 på söndagen och vi kom dit vid 17, så det var lite dumt..vi fick alltså skjuts till Uppsala med Hille och Håkan. Så istället åkte vi med tåg till Vagnhärad där Martins faster Astrid bor, det blev en liten utflykt och trevligt att hälsa på dem! På måndag morgon fick vi skjuts med dem till Norrköping eftersom de ändå skulle söderut och därifrån tog vi buss till Kalmar. Vi kom fram till slut i alla fall!
Så här kommer lite bilder nu, först från Storlien, sen från Åland och sist från Lofsdalen. Enjoy!

 
På första bilden ser ni en vacker dag i längdspåret! första dagen i Storlien! Andra bilden ligger Micke i sin halvt byggda Igloo och sista bilden är på en halvgrävd bivack (vi hade inte tillräckligt med tid på oss för att slutföra...)



Jag på längdskidor, på början av våran tur! Väldigt vacker utsikt!



Första bilden är Jenny och Mathias på lunch på turen, här var vädret fint ännu och alla satt i sina grävda gropar och solade! Andra bilder är en bild över en del av Trondheim, väldigt vacker och mysig stad! Och sista bilden är när Nathalie och Anna försökte racea med kundvagnen påväg till konsum, det gick som ni ser inget vidare...



Här är Anna, Marie och jag uppe i backen på carving! Väldigt glada och lyckliga!



Här är från vår middag med filmtema, första bilden "den där Mary" och Spiderman och på andra bilden har vi bröderna fluff! Väldigt rolig kväll med många roliga filmfigurer! :)



Antons och mina Jonte-muffins (John Deere-muffins) som nog blev mer som snor-muffins med tanke på färgen...men goda var de trotts att de såg lite små-giftiga ut!



Vi målade påskägg också, jag, Anton och Charlie, tyvärr fick jag bara med Charlies på bild, men Anton var värsta konstnären! Mycker vackra blev de! Andra bilden är på vår mysiga sista-kväll med räkor och vin!



Jag och Martin i Lofsdalens backar!



Martin i backen! Kinderägg var självskrivet på påsken!



Bondesson barnen på toppen av Lofsdalen!



Jag sista dagen i den soliga backen! Hur skönt som helst!



I måndags morse på ett fik i Norrköping, det var underbart väder där också!

Allt som allt har det alltså varit 2 mycket bra veckor! Men nu får det vara bra för ikväll! Imorgon ska jag orientera och upp tidigt. Nu blir det How I Met Your Mother och kvällsfika! God natt! Puss och Kram

/Elin


Mot Lofsdalen!

Nu är min tid på Åland över för denna gång! Har hunnit med en hel del måste jag säga! Har haft en lite myskväll ikväll med lite räkor och vin, blev dock lite sent, men det gjorde inget! Annars har kvällen till stor del bestått av packande och pluggande...jaja, nu bär det av mot lofsdalen, vet inte om jag kan skriva något där då jag inte vet hur det dtår till med internet, men det finns knappast! Men på måndag, senast tisdag lovar jag att det ska komma upp lite bilder och en ordetlig uppdatering av lite allt möjligt! Men om jag inte hörs av förr, så GLAD PÅSK PÅ ER ALLA! och ät inte ihjäl er på chokladägg nu!;) Puss och god natt!

/Elin

Vårsol på Åland!

Våren har kommit även till denna holme och det är helt underbart!! Skulle kunna vara ute i solen dagarna i ändå, och det är jag ju också, för jag är ju ledig! Fantastiskt!
Idag har jag varit och ätit lunch med Hanna, var väldigt roligt att träffa henne igen, det var ju ett tag sen nu, så¨vi hade mycket att prata om, vi skulle säkert pratat ännu om det inte var för att hon skulle till tandläkaren och jag skulle hämta Anton till skolan:) Så det var skoj! Vi var till bagarstugan och hann både med lunch och kaffe! plus en promenad till lilla holmen där vi blev jagade av änder:P ett litet äventyr idag också alltså!
Sen har det varit ett besök hos farmor, glass på svarta katten med Hannes och Anton och middag hos mormor! Man ska ju hinna med allt då man är hemma för en gångs skull!
Dessutom har >Anton och jag bakat jonte-muffins idag, som jag tagit bild på och som ni får se sen när jag kommer till kalmar! de blev riktigt fina ska jag säga:)
Imorgon är det mindre späckat schema, så ska ta det lite lugnt, bara lite chaufför till farmor på förmiddagen! Annars hoppas jag mest på att solen skiner, sen är jag nöjd med livet! Puss och kram!

/Elin

På Åland!

Nu är jag hemma på Åland, helt underbart! Och till Hanna och Charlie, jag befinner mig här till och med onsdag, på torsdag morgon åker jag med Martin och hans familj till fjällen igen. Och på tal om fjällen, hur rolig har inte den här veckan som gått varit?!!! Helt fantastiskt, trots brist på jättebra väder så har det varit hur roligt som helst, jag har en fantastisk klass måste jag säga! Dock saknade man ju några från Sälen:P

Ska inte skriva alltför mycekt om Storlien, men de första 3 dagarna åkte vi iaf längdskidor, det var också dessa 3 dagar som det var bäst väder. Vi hade examination och jag fick godkänt, detsamma i carving, så jag är nöjd! På tredje dagen var det en tur på skidor på schemat och första delen av dagen, fram till lunch, var riktigt bra, lite blåsigt emellanåt, men under lunchen kunde det inte ha varit bättre! Strålande sol och vindstilla. Efter lunch, på vägen tillbaka över fjället vart det värre... Vi hamnade mitt i en snöstorm och när det var som värst kunde man se ca. 5 meter framför sig (uppskattningsvis...) och man fick ta i något fruktansvärt för att ens komma framåt, i nerförsbacken som man i vanliga fall skulle haft en himla fart i så fick man staka sig fram, så illa var det. Den första gruppen hade hunnit ända till den högsta toppen av fjället medan vädret var bra och när de fikat klart där  så var stormen i full gång, de kom inte ner! Så vår helt otroliga lärare Tom fick leka hjälte och åka upp till toppen efter dem, såg ut som en äventyrsfilm då man såg honom försvinna i snöstormen! Alla kom ner till stugan säkert i slutet som tur var!
Sen var vi ju till Trondheim en dag också (tisdagen) och där var det otroligt vackert och mysigt. Jag och min grupp (Jenny, Mathias och Gustav) hade som uppdrag att leka guider där, det gick över förväntan, skönt! De sista 3 dagarna gick det utför (i backen alltså). Första dagen carving och de andra 2 dagarna blev det bräda, hur roligt som helst, förutom att man var småbakis sista dagen och det spöregnade..jaja, man kan inte få allt här i livet! Middag med filmtema hade vi också på torsdagskvällen, riktigt skoj kväll, men fick huvudvärk så kvällen blev inte jättelång. Ska inte skriva mer nu för då blir det alldeles för mycket, men ska försöka lägga upp lite bilder då jag kommer tillbaka till Kalmar! Här har jag nämligen ingen USB-kabel. Nu har jag rest i ca.19 timmar sen jag lämnade Storlien, så är lite granna trött, men skönt iaf att få vara på Åland med familjen, och SÅ roligt om du kommer imorgon Hanna (om jag förstått det rätt..?).

Hur som helst, TACK för en underbar vecka klassen! Jag kommer sakna den! Puss och kram!

/Elin

RSS 2.0