höstrusk

Vilket höstrusk det blev helt plötsligt. Visst, kallt har det blivit också, men det gör inte såå mycket, det är härligt att man får börja palta på sig lite:) Och inatt har det varit frost, vet inte om det varit det tidigare nätter, men imorse var det extremt kallt! Men imorse var det iaf sol, nu har det börjat regna också. Det gör egentligen inte så mycket, det är faktiskt rätt så mysigt måste jag säga, man får kura ihop sig i soffan med en filt och mysa (läs plugga), vilket inte är helt fel, det där med tända ljus börjar bli meningsfullt igen och det är aldrig fel! Jag tror jag tycker om hösten, jo, det gör jag nog! Nemo älskar iaf hösten, speciellt alla vattenkärr, men faktiskt också alla löv som prasslar så roligt när man springer i dem! Det är hans favoritsysselsättning just nu! Och färgerna på hösten är rätt så vackra (förutom då det regnar, då är allt grått...) så hösten är helt okej, den är t.o.m. riktigt riktigt bra!:) Så, då var det konstaterat. Nu är jag på bättre humör igen.



Snart ska Nemo och jag iväg till Felicia med Maria och Cathrine! Vi ska pyssla lite, måla lite på våra overaller och sånt, kanske blir det idol också:) Roligt ska det bli iaf, kanske tar med kameran, kan va skoj! Nu tillbaka till pluggandet!

Puss och kram!

//Elin

Suck!

Nu måste jag få beklaga mig lite...Alltså, det verkar som att ingenting ska gå smidigt i min värld just nu...Man får kämpa för allt. Berättade ju tidigare om mina hyresavin som min hyresvärd aldrig verkade ha tid/undvek att ge mig. Jag fick dem i fredags eller något. Har alltså lyckats få det ivägskickat. Skulle på samma gång skicka iväg ett intyg på mina högskolepoäng från Kalmar, så de ser att jag faktiskt gjorde något ifjol, tror ni inte då att det inte fungerar att skapa något intyg på det där förbaskade hemsidan, bara på 30 poäng, då jag egentligen har 45, och behöver 42,5 för att få något studiestöd alls...hmm...okej..Har iaf ringt till högskolan i Kalmar och fick till slut tag på dem. De skrev ut intyg och skickar det både till mig och direkt till studieservicenheten, så det var ju snällt iaf! Så jag ringde till studieservicenhetenidag också för att höra om jag hinner få studiestödet i oktober nu, ska ju betalas ut den 4 varje månad tror jag, problemet är ju att det är en söndag i oktober och då kommer det redan på fredag istället. De har då redan betalat ut allt för oktober,detta betyder att jag får pengar först den 4 november. Borde då få för 3 månader på en gång vad jag förstått och det är ju rätt mycket pengar. Problemet: jag har inte hur mycket sparade pengar som helst, så när jag nu har betalat hyran för september och oktober blir det inte många kronor över...Nåja, har ju frysen fullproppad med lasagne så det räcker ju ett tag iaf. Sen fyller jag ju år den 18 oktober, då kan man ju möjligtvis önska sig lite mat!;) haha, skämt åsido, det kommer bli snålt i oktober, men man klarar sig, det gör man alltid på något sätt! Men just nu känner jag inte så starkt för min hyresvärd kan jag säga, jag skyller ALLT på henne nu, så det så!

En lite roligare sak är att jag fått mitt schema för resten av terminen nu och jag är ledig både torsdag och fredag sista helgen i oktober, perfekt, då bär det av mot Åland! Så ni vet allihop!
Nu ska jag göra lite nytta, typ plugga lite!

puss och kram!

//Elin

Martin kommer!!

JA!:) Martin kommer hit ikväll! ♥ Han blir bara här imorgon, på onsdagmorgon måste han åka igen! Men mys att han kommer hit ikväll redan, han har ju varit på Åland och i Stockholm, så det är ju ändå påvägen till Hultsfred och då kan han lika bra stanna här ett tag!:)
Bara det jag skulle säga!

Puss och kram!

//Elin

mysfika

Kom just hem från en mysig söndagsfika hemma hos Evelina med tjejorna! Riktigt riktigt trevligt! Måste ju hitta på lite saker tillsammans nu när man inte träffas i skolan...'
Så nu är det bara pluggandet kvar! uä..me no likey! Alls.. Men något måste man väl göra!

Så ruskigt tråkiga skolböcker, here I come!

puss och kram!

//Elin

Söndag då..

Så idag var det alltså söndag, slut på ännu en vecka! Just nu är det skönt att veckorna går snabbt, det betyder att HEL kursen snart är över och man får börja umgås med klassen igen! Ska bli så skönt, detta är ingen motiverande kurs direkt.

Så, dagens schema;

1.Gå ut med Nemo (check)
2.Äta frukost (check)
3.Diska (delvis check)
4.Lägga upp bilder på facebook
5.Gå ut med soporna
6.Boka tvättid
7.Laga mat och plocka undan lite grejer
8.Gå ut med Nemo
9.Fika hos Evelina kl.17 =)
10.Plugga
11.Gå ut med Nemo
12.SOVA!

Som ni ser så har jag lite kvar att göra! och klockan är snart 15..ujuj, okej, det kanske blir lasagne idag igen, men imorgon då sjutton ska det lagas thai-gryta! Jag slutar ju faktiskt redan kl.12! Så det så!

Och stort grattis till min käre far som gjorde en HIO igår (hole in one för er som inte vet, här slänger man sig med golftermer som om man faktiskt golfade själv;)) Det var duktigt jobbat! Verkar som att säsongen börjat sätta sig i ryggmärgen på mamma med som har sänkt sig 10 steg på 10 dagar! (Det är alltså mycket bra för er som inte vet) haha, så grattis till båda! Skoj! Nu väntar jag bara på Hannes HIO;) Och bilderna på Anton fjanton (hrm, mamma och pappa...) Nej nu, iväg till den resterande disken!

Puss och kram på er, och ha en underbar söndag!

//Elin

Sockermissbrukare

uuää, har suttit och sett på film(er) hela kvällen och proppat i mig godis, så nu har min kropp gått in i någonsorts sockerchock och jag är helt hyper...Inte bra när man borde gå och lägga sig nu! Ojoj, borde ju veta bättre, men vad gör man annars här i sin ensamhet när alla (nästan) bara får för sig att åka hem den här helgen! Tur jag har Nemo vi har gosat i soffan heeela kvällen, med den skillnaden att han faktiskt kan sova nu! Hmm, imorgon är det skärpning, ska städa, laga ordentlig middag igen (har levt på lasagne de senaste dagarna, och frysen är fortfarande full, hur mycket lagade jag egentligen??) boka tvättid ska jag göra...hmm..och just det ja, plugga med var det ju! Idag har jag..sovit, varit på stan med Maria, slöat framför tv:n, varit ut på promenad med Nemo, sett på film och film..Har alltså haft det lite för bra och gjort lite för lite nyttiga saker, men imorgon börjar mitt nya liv!:)
Ja, och så har jag pratat med Jenny lite också! Saknar dig gumman! Och massa annat folk i Kalmar!Och Charlie;jag saknar dig med! Kom över till svealand en sväng, och ta med dig Hanna är du gullig;) Men visst finns det ju underbara människor här med, bara inte samma, och jag vill ha alla här helst, det skulle vara bäst!

Nehej, nu ska jag gå och lägga mig, kan ju passa på att planera morgondagen in i minsta detalj om jag har svårt för att somna, det kommer nog vara sövande, bättre än att räkna lamm:P Och förresten, snart är det oktober, på torsdag för att vara exakt, för er som inte visste det! Oktober är en bra månad, då fyller många år, inklusive jag! Mycket trevligt!

Nej, sov så gott nu alla!:)

puss och kram!

//Elin

Le Mans

Hette kravallen som vi var på i torsdags, då vi fick inviga våra overaller! Var riktigt skoj måste jag säga!!

Först var vi utanför irrblosset och lekte lite lekar som våra ex-faddrar ordnade med, stafetter på en presening som var dränkt i såpa, lite pyramid-byggande m.m.
Då lekandet var slut så gick vi in till en korridor och umgicks och hade trevligt innan vi åkte iväg till kårallen och kravallen (innebär att det är obligatoriskt med overall, helt underbart då man inte behöver tänka på vad man ska ha på sig!). Väl där va det väl helt okej, musiken va dålig hela första delen av kvällen, men blev bättre då man skulle börja ta sig hemåt:P
Men man kan inte låta bli att ha roligt med såna roliga människor, så det var en lyckad kväll!

Här kommer det lite bilder för de som är nyfikna!:



Cathrine, Ellen (som folk förväxlar mig med alltsom oftast, jag skyller på frisyren) och min overall, emd alla märken på:)



Jag, Joel, Filip och fadder-Annie



Niklas, Felicia, Malin, Perta och fadder-Johan



Cathrine, Ellen, Felicia, Sara och Hanna



overaller, overaller, overaller!



Mycket vackert, senare delen av kvällen, tror jag!

Så, det var det, lägger nog upp lite mer bilder på facebook imorgon tror jag, om någon fick mersmak;)

Puss och kram!

//Elin

kravall igår..

...trött idag!! Har nog inte gjort något vettigt idag förutom varit på seminariet imorse (kl.08.30,alldeles för tidigt en dag som denna!) och tagit en lång promenad med Nemo! Skönt väder. Så nu har jag legat på soffan och sett på en par filmer! Nu lockar sängen, men först en kort promenad med lillen! Bilder och mer uppdatering kommer imorgon (o yes kameran var med igår kväll:))

puss och kram!

//Elin

men lilla gulle!

haha, Nemo är för härlig! Får han mat och han inte riktigt är hungrig så händer en av två saker; Antingen så struntar han i maten helt, han luktar på den fnyser till och så går han därifrån. Annars så tänker han att "den här maten kan va bra att ha till senare, jag gömmer den så ingen annan hittar den och äter upp den". Smart hund!! Men alltså, han har haft lite svårt att gömma maten i köket, det finns nämligen ingenting som man kan puffa/gräva/skuffa över den..Det här problemet har han varit frustrerad över ett tag nu. Men skam den som ger sig, han är inte så dum den lille! Såhär gjorde han idag:



Man tar en leksak/nalle och lägger över maten, såklart!!Varför har man inte hittat på det förut?

Ni kan ju gissa att jag låg på golvet och skrattade åt honom!

Sen låg han och vaktade den ett tag, för att se om det fungerade! hihi..gulle!!



puss och kram!

//Elin

dyr parkeringsavgift

var och skrev kontrakt på lägenheten idag!:) Cathrine har bil så vi åkte dit, parkerade och skulle gå och betala parkeringsavgiften. Tänkte att det här kan ju inte bli så mycket, vi ska ju bara vara inne i ca.10 minuter! Gissa hur mycket vi betalade för 10 minuter!?? 1 krona, och då skulle vi ha fått stå där i 1 timme! Haha, att dom en har avgift då:) det var nog rekordlite tror jag!

puss och kram!

//Elin

Börjar bli irriterad...

När jag ansökte om studiestöd så stod inte min hyra på hyresavtalet som jag hade, jag skulle därför vara tvungen att skicka in ett hyresavi på min hyra för att de skulle se så att jag inte ljög om summan! Självklart! Inga problem, jag skickar det så fort jag får det! Därför är bland det första jag gör när jag kommer till Linköping att ringa min hyresvärd och säga till henne att jag vill ha hyresavierna så fort som möjligt. Det var tydligen inga problem, det skulle hon fixa. Detta är alltså över 3 veckor sedan!!! Och jag har fortfarande inte fått dem!! Jag har försökt ringa flera ggr, men denna person är tydligen omöjlig att få tag på, jag har lämnat meddelanden på hennes telefon och bett henne ringa upp och senast idag skickade jag ett meddelande till henne där jag ber henne att ge mig dem snarast. Inget svar. Jag har varit till henne (!!!) men hon är tydligen väldigt sällan hemma. Denna människa bor alltså i huset bredvid mig, hur svårt kan det vara?

Hon är nu orsaken till att jag inte har något som bevisar att jag har någon inkomst (bekräftelse på att jag får studiestöd/bostadsbidrag) när vi ska och skriva på hyresavtalet idag. Hoppas det går bra ändå! Cathrine har ju iaf sina papper med! Ibland kan man inte förstå sig på människor...

Puss och kram!

//Elin


regnig men bra dag!

Idag har varit en bra dag! Ni får dock inga bilder från lägenheten än, för även om jag faktiskt har städat idag, så hann jag inte ta bilder innan jag lagade mat och grejade, så nu måste jag fixa lite igen innan det händer!

Så idag har jag alltså städat, regnade imorse, så var rätt segt att stiga upp ur sängen, för Nemo också! Men sen blev det städa av,fixa och trixa lite. Sen var det fika på stan med Cathrine, mycket trevligt!

Införskaffade ett spel till kvällen och provade en jacka på gina! Verkar inte finnas på internet längre, annars skulle ni få se den! Men den är blå och svart/grå-rutig! fin! men köpte den inte, ska fundera på saken, behöver en ny höst/vinterjacka! och den var filt och varm!

Sen blev det hem och lasagnelagande:D blev riktigt bra, men tog sin lilla stund! Sen började jag med äppelpajen till kvällen! Kl.18.30 kom nämligen några tjejer från klassen över för lite spel och idol kväll! Mycket trevligt!
Bl.a. dessa tjejer var här:



Cathrine (vänster), som jag ska dela lägenhet med efter jul, och Maria från Norrland! Härliga tjejer!

Förrutom dom var Evelina och Malin här! Så riktigt trevlig kväll! Nu återstår bara disken och infrysningen av all (oändlig) lasagne!

Så god natt på er!!

Puss och kram!

//Elin

Morgondagen

Imorgon är jag ledig, eller inte ledig ledig, men vi har självstudier som det så fint heter! Därför har jag ju en maaassa tid att spendera, eller hur? och därför har jag planerat in ca.50 saker som jag borde/ska/vill göra. T.ex. leta efter en jacka och skor på stan, städa, baka, laga lunchlådor,plugga, fixa overallen till på torsdag (då det är kravall), gå en långpromenad med Nemo, lära honom ngt nytt trick o.s.v. kanske umgås lite med folk, det där som kallas att vara social, sånt. Det betyder alltså att jag kommer göra 2,kanske 3 och absolut högst 4 av de grejerna som jag har inplanerade, och såklart tar man det roligaste först!? Eller hur brukar jag göra?
hmm..mer självdiciplin beställes! Kan man få det hemskickat?

Nu ska jag vara uppe en stund till, jag får ju sova länge imorgon då jag är ledig, för det är ju så man gör, eller?

Puss och kram!

//Elin

Martins Lägenhet

Tänkte att jag skulle kunna lägga upp lite bilder så ni får se hur Martin har det i Hultsfred! (Hoppas det är ok Martin?!)
En rätt stor etta som han har, riktigt fint! Så här få ni se lite!



Hallen, med MASSA garderober (lite avundsjuk, jag har bara 2,5 garderob..:P)
Kanske inte bästa kvaliteten på bilden, men man ser hur det ser ut iaf, den bruna dörren är alltså där man kommer in om det var någon som inte såg det, jag står i sovrum/Vardagsrummet när jag tar bilden. Första dörren till vänster är köket och längst bort till vänster är toaletten.





Köket, inte lika stort som mitt, men det räcker bra till! Han får ju rum med bord och allt:)



Såhär ser det ut när man kommer från hallen till sov/vardagsrummet.



Till höger om sängen har vi soffan och mittemot den, tv:n (surprise,surprise) och Martins Marilyn Monroe tavla som hans kusin Emma har målat, hon är jätteduktig!!



Fönstret ut mot gården med de fina gardinerna!:)

Så så har han det:) fint va?!

Ni ska få se lite bilder på hur jag har det också, men jag måste städa först, kanske imorgon för då är jag ledig!:) Lovar inget dock!

Puss och kram!

//Elin

Hultsfred

Nemo och jag var ju hos Martin i Hultsfred! Första gången någonsin som Nemo åkte buss och tåg, men det gick jättebra, han sov mestadels av tiden!

På fredagkvällen hade vi inte så mycket tid, för vi kom till Hultsfred först lite före 9 på kvällen. Men Martin överraskade med ost,kex och trocadero (egentligen vin, men vi bestämde oss för att spara det till lördagen istället!) hur mysigt som helst!

I lördags sov vi ut länge på morgonen, åt god frukost och sen begav vi oss ut i det underbara soliga vädret! Vi gick ner till Hulingen, sjön i Hultsfred, och Nemo blev så lycklig! Han älskar ju vattnet den lilla parveln, så han blev helt vild, han saknar nog vattnet här i Linköping!



Nemo vid Hulingen



Nemo I Hulingen!



Såhär glad var jag över vädret!

Efter 2 timmars promenad längs med Hulingen gick vi hemåt igen, gick via ica och köpte glass, ingredienser till mat och smulpaj och hyrde film;Twilight.

Lagade lasagne till middag och hallon/blåbär smulpaj till efterrätt, mums! Vilken lyxlördag! På kvällen gick vi till en av Martins klasskompisar från Luleå och sen vidaer med honom och hans tjej till en fest som var hos en annan i klassen. Festen var väl sådär, mycket yngre människor där, så var inte så skoj, men Lule-killen Tommy och hans tjej Hanna var jättetrevliga! Blev en rätt tidig kväll med lite mer ost och kex när vi kom hem!

Söndagen blev också sovmorgon, och eftersom vädret var lika härligt då (har sommaren kommit tillbaka??) så blev det Huligen med lite fika igen!
Sen hem och laga burritos och film! Mys! Sen var det nästan dags att åka hem, helgen gick fort!!!Men var jättehärlig!

Här kommer lite bilder från Söndagens promenad!:



Hultsfredcity: en gata, här från mitten,fotat åt båda håll! Och Martin.



Det var riktigt riktigt mycket fåglar i Hulingen, kanske någon mellanlandningplats påväg söderut? Det var extremt på söndagen och väldigt livat med mycket fågelskrik!



Nemo var lika lycklig för vattnet andra dagen också!



Och när man har badat så måste man ju gräva lite i den värsta jordhögen så man blir riktigt mysig, matte är mindre road över hela situationen! (Han fick åka i vattnet en gång till efter det här kan jag säga!)



Bästa pojkarna någonsin!;)Martin och Nemo vid fikat:)

Så sammanfattningsvis en mycket lyckad, lite för kort helg!

Puss och kram!!

//Elin

trött!

Är nu hemkommen från hultsfred! Trevlig helg som ni får höra och se mer om imorgon. Har nämligen fått USB-kabeln till kameran nu, den var hos Martin, så nu blir det bilder. Det tog jättelänge att få över dem till datorn och sen upp till bloggen, så ni får se bilder först imorgon! Men nu ska det förhoppningsvis bli lite mer bilder här i bloggen!



Den här lilla killen är helt slut efter helgens bravader, så han ligger däckad på mattan nu, och lär göra det till imorgon bitti!:)

Hörs imorgon! God natt!!

Puss och kram!

//Elin

Winnerbäck

Har fått hem Lars Winnerbäcks nya CD-skiva "Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen", som jag besällde för ett tag sen! Den har precis just kommit ut=D Så nu ska jag lyssna på den och diska så jag kan åka med gott samvete till Hultsfred och Martin sen!!! Det ska bli en helhelg i Hultsfred den här gången, mys!

Puss och kram!

//Elin

Besked

En tant ringde just och berättade att vi har fått lägenheten!! Wihuu!! perfekt, nu måste jag bara prata med peter som jag hyr lägenheten av som jag har nu!

Det här ska firas med massa massa engelsk fudge ikväll med Martin! Har varit på torget och köpt en hel del:D

Puss och kram!

//Elin

tips

haha, mamma ringde just, hon hade läst mitt inlägg om mina förstörda badplaner och hade ett litet tips; testa om diskhoploppen passar i badkaret! Såklart, varför tänkte inte jag på det?? Måste nog springa och se efter om det skulle fungera nu med en gång, då blir det bad efter helgen:) gulliga mamma, tack!!

puss och kram!

//Elin

Wei

JA! Lägenheten var jättefin verkligen! Trägolv och härliga färger, 1 år gamla tapeter i alla rum utom 1 och nytt badkar! Dessutom fanns det både tvättmaskin och torktumlare i badrummet! Praktiskt! Stor balkong med kvällssol.

Så nu har jag tackat ja till den, spännande och se om vi får den! Det var iaf ingen annan som hade varit och sett på den, och man skulle svara idag senast! Håll tummarna för att vi får den nu!!

puss och kram!

//Elin

smulpaj!

Idag har det ätits smulpaj, med blåbär och hallon och vaniljsås så klart! Så trevligt har vi i vår basgrupp på våra möten! Gött.

Annars har det inte hänt mycket mer än skola idag. Nemo och jag har varit ut och irrat i skogen. Var ute ungefär 2 timmar, skönt! Det visade sig att vi har rätt mycket skog rätt nära här, så det var ju helt underbart för våra promenader. Gick lite småvilse, men vi hittade tillbaka på rätt spår iaf, duktiga! Övade på att gå utan koppel idag i skogen, så både Nemo och jag var helt utmattade när vi kom hem. Jobbigt att koncentrera sig konstant!

Nu ska vi snart och se på lägenheten! Spännande!

puss och kram!

//Elin

förstörda badplaner

Jag hade tänkt ta ett långt skönt bli-av-med-förkylningen-bad i badkaret ikväll, laddar med bok,ljus,letar fram mitt badskum, allt är klart, dags att fylla badkaret. Nehej, det finns ingen badkarspropp (vad det nu heter som hindrar vattnet från att åka ur badkaret..) va fasen har man då ett badkar till undrar jag? Om man inte ens kan bada... jaja, jag får väl skaffa en dit helt enkelt! Det fick bli en lång dusch istället, och det var ju också helt okej!:)

Så nu sitter jag här och svär över uppgifterna vi har i HEL-kursen till imorgon och kan för allt i världen inte få någon relevans i den här kursen...I don´t like it..Jag vill ju börja med sjukgymnastiken nu ju, anatomi och sånt skoj, men nej..Men kan ju iaf trösta mig med att jag har härliga basgruppsvänner:) utan dem skulle det vara bra mycket värre! Så nu går jag faktiskt och bakar lite drottningsmulpaj till dem tills imorgon, vi ska ha lunchmöte här hos mig igen!

Kan ändå inte sova på ett tag då jag mest inte gjort någonting idag utan mest legat och slumrat i soffan i väntan på att bli frisk, dumt när man ska sova på kvällen sen, men va sjutton, har ju saker att göra så!:)

God natt på er som har vett att gå och sova i tid!

Puss och kram

//Elin

Gardiner!

Min vädigt mycket supersnälla mamma har skickat hit mina köksgardiner!! (och laddare till både kamera och iPod, glömsk som jag är...) Köpte tyg till köksgardiner på ikea då de var här i helgen och tänkte att jag skulle sy, men mamma tyckte synd om mig eftersom jag inte har någon symaskin så hon tog hem tyget, och nu har hon både hunnit sy dom och skicka dom! Vilken supermamma va?!:) Så nu börjar det bli ganska färdigt här hemma bara jag hinner sätta upp dom och ta upp lite grejer till hyllan från förrådet!

Förövrigt är jag nu ordentligt förkyld så jag har pimplat te hela dagen, men det gör inte så mycket, vi har rätt mysigt på soffan Nemo och jag!

Å just det! Imorgon ska jag och Cathrine, en tjej från klassen, och titta på en lägenhet, en 3:a i ett område som heter västra Berga. Inte lika centralt som den här, men den är 84 kvadrat och mycket lägre hyra. Måste ju ändå flytta inom ett år härifrån så. Den här skulle det vara inflyttning på den första januari i så fall! Men det är flera som fått erbjudande på den, så om fler svarar ja så är det den med mest köpoäng som får den. Det verkar lovande för jag ringde hon som bor där nu om visning och då var det ingen annan som velat se den iaf! Skulle vara riktigt bra för Nemo också med lite större, och en till person (som dessutom är en riktig djurvän!) som han får umgås med. Så nu får ni hålla tummarna!

Skulle lägga hit planlösningen på lägenheten, men jag vet sjutton inte hur man gör...
Så vill ni veta hur det ser ut får ni berätta för mig hur jag visar en pdf-fil här;)

puss och kram

//Elin


alltså

Nu är jag lite småarg, jag kommer aldrig få det där jäkla liu-kortet. Först hade jag inte fått något avi för att betala in kåravgiften (som man måste göra för att få kortet, som man behöver för att få tillgång till vissa rum, låna böcker på biblioteket, åka campusbussen och sånt..) så då måste jag stå en halv timme-45 minuter för att få betalningsavin. När jag sedan hade betalat och väntat längre än de 3 dagar som ska behövas från att man betalat och än en gång stått i kö ett tag så visar det sig att pengarna inte kommit in än(nähä? jag  betalade ju för 5 dagar sen ju!!). Jag får rådet att vänta några dagar till, komma tillbaka på tisdag (alltså idag), jag kommer dit i god tid, men tror ni inte att det är jättejättelång kö redan då..jodå..så när man stått i kö en halv timme kommer han som fixar korten och säger åt den sista delen av kön (där jag ingår) att vi inte kommer hinna få korten idag, för de stänger snart...jaha, ännu en halvtimme i onödan då... det här tycker jag inte om. Jag kommer inte hinna hämta kortet den här veckan längre för vi har en massa skola de tider det är öppet (11-13 endast) så tidigast nästa vecka kan jag få det, och då kommer det självklart krångla för mig igen, det bara vet jag! Jag kommer aldrig få det där förbaskade kortet..=S

nåja, nu ska vi vara glada!Snart kommer Cathrine och då ska vi gå och handla tacos!!

PUss och kram!

//Elin

Förkyld

Nej, jag slapp det inte den här gången heller. Jag trodde att jag skulle få slippa det... I söndags vaknade jag med jätteont i halsen, men igår var det som bortblåst, mådde hur bra som helst! Men idag då? Nej, nu är mitt huvud helt åt skogen, känns som det finns en stor snorbomb där inne som bara väntar på att få sprängas...usch..Så nu sitter jag här i mitt kök och hinkar finrexin, det är iaf en gudagåva!
Nej nu ska jag och mitt snorhuvud gå och fixa Liu-kortet så det är gjort också! Sen ska det pluggas och diskas och fixas inför tacokvällen här ikväll med några tjejer från klassen! Ska bli skoj!

Puss och kram!

/Elin

konstig dag

Det har varit en konstig dag idag, med en konstig känsla..

Nemo och jag var ute på en lååång promenad idag, tappade bort oss några gånger, hittade dit vi skulle. Bra sätt att träna Linköpings geografi.
Vi träffade en Grand Danois vid namn Elsa, hennes huvud var lika stort som Nemo..typ...såg rätt roligt ut!

Nu ska jag leka riktig student och göra lite uppgifter över en skål med nudlar, måste ju kompensera för den o så ostudentaktiga oxfilén som stod på bordet igår! Man måste ju kompensera det lite!

Puss och kram!

//Elin

Min lilla plutt är här!

Nu har min familj varit här och hunnit åka hem igen. Är väldigt tomt här nu utan dom, men som tur är lämnade de iaf min lilla sötnos här, så lite sällskap har jag ju ändå! Hoppas han trivs här nu bara, han har ju haft en lyx-sommar med sällskap dygnet runt och gård att springa runt på och allt..men förhoppningsvis lyckas jag få honom att trivas här! Tror dock att han redan saknar alla lite grann. Får komma hem och hälsa på snart! Lägenheten har iaf blivit bra mycket mer fylld, bl.a. med Nemos oändliga grejer och dels för att jag nu har hyllor i vardagsrummet/sovrummet och 2 nya stolar i köket (tack mamma och pappa!) en ny matta och lite småsaker!
Martin var här halva fredagen och halva dagen igår, va roligt! Lite konstigt att bo ifrån varandra så..tror att jag och Nemo åker dit nästa helg! Behöver det!
Nu siktar jag på duschen och sen ska jag och Nemo gå ut på en långpromenad är det tänkt!:)

puss och kram

//Elin

Seg dag

Lite sådär småtrött idag..Gårdagskvällen var hur rolig som helst, det började lite segt med att alla satt hemma hos en av gammelfaddrarna och gjorde i princip ingenting, men sen blev det frågesport och sen blev det bättre och bättre. Var till ett ställe som heter "Sliver" och där dansade vi på hela natten kändes det som. Vid halv 3 blev det nattmat och så och sen bar det av hemåt, var väl hemma runt 03.30 och sen tog det ett tag innan jag somnade. Så var det ju så att man skulle upp till skolan också..hmm..blev väl ca.4 timmars sömn inatt, men det var det värt! Härlig kväll med härliga människor!
Det fick bli slutet för min nolle-p, ikväll ska jag umgås med MArtin (som kommer om en timme wei!) och med min familj som kommer ikväll, och Nemo också såklart! Längtar till ikväll!

Nu är det äggröra pågång, jag är hungrig!

puss och kram!

//Elin

Finfrämmande

Imorgon får jag långväga finfrämmande, min kära familj (minus en familjemedlem)kommer hit och hälsar på lilla mig och för att lämna av Nemo hos mig=D Nemo har ju nämligen fått ha det bra hemma på Åland 2 extra veckor med all uppassning man kan få medan jag har råddat runt och ordnat med saker här! Så nu kommer han äntligen hit till mig min lilla älskling! Ska bli riktigt roligt med lite folk här! Martin kommer också antagligen imorgon någon gång, men han åker redan på lördag dag något, han ska tillbaka till hultsfred för nollningsavslutningen. Själv skippar jag min, är ju inte alla helger jag har min familj här! Förresten mina gäster, önskemål på frukost?

Idag har vi basgruppsmöte, 3 timmar, sen är det gammelfadderkväll ikväll på nollningen med pubrunda:) great! Så nu ska jag väl försöka sätta mig in lite mer i scenariot som vi ska jobba med idag, svara på lite underliga frågor och sånt!

finfrämmande och liten vovve:




puss och kram!

//Elin

Tvättdags

Det här med att tvätta för första gången på ett ett nytt ställe är faktiskt rätt spännande. För det första är bokningssystemet något som jag aldrig sett förut, så det tog ett tag att lista ut hur man gör (man har en liten liten nyckel som man använder till att låsa upp en liten grej på en datumtavla som man sedan låser fast på rätt datum och tid...hmm..). Eller först skulle man hitta dit också (till tvättstugan) det var också ett projekt i sig! Sen är det bra om man vet hur man låser upp dörren till tvättstugan...det var inte det lättaste, provade alla nycklar jag har men ingen passade, efter lite efterforskningar så fick jag reda på att man använder sin lägenhetsnyckel till att låsa upp ett litet litet plåtskåp som finns bredvid elskåpet som är bredvid tvättstugsdörren, lite underligt...eller? och där finns nycklarna till tvättstugan och torkrummet, bra! Okej, men var finns torkrummet då? det fanns iaf inte inne i tvättstugan, nej då får man ta en promenad längre ner i den läskiga källarkorridoren och DÄR en bit ner i gången finns en dörr som skulle kunna gömma ett torkrum, perfekt, då är det bara att sätta igång då..eller?

Jag börjar alltså lasta in tvätten i tvättmaskinerna (det finns TVÅ vilken lycka!!) och sätter i tvättmedel och allt, ska sätta igång maskinen och vad händer? Jo, INGENTING!! Jaha, vad gör jag nu då? Jag börjar undersöka knappar och sladdar och sånt, det visar sig till slut att man måste trycka på en liten knapp/vrida på en lite spak så att det kommer någon sträm till maskinen också, för det finns det inte annars...puh säger jag.. Nåja nu tvättas det iaf för fullt, så nu ska jag bara ner och lista ut hur torktumlaren och torkrummet fungerar =S Önska mig lycka till säger jag bara!!

Puss och kram!

//Elin

...

Nu har jag varit några dagar till i Linköping, men också en dag i Hultsfred hos Martin och firat hans födelsedag lite:) måste passa på när vi hade söndagen helt fri från program!

Idag har skolan börjat lite mer på riktigt, med en HEL-kurs (hälsa etik och lärande) där vi är integrerade med resten av hälsouniversitetet, lite tråkigt eftersom man börjar lära känna klassen nu och då slittras man åt olika håll:P Men det blir nog bra!

Ikväll ska vi ha någonsorts sektionskväll eller vad det hette, får väl se vad det blir av det! före det har jag ungefär 100 saker som jag borde göra, vi får se hur mycket som blir av, men pannkakor blir iaf av, för jag är vrålhungrig just nu!:) så nu försvinner jag iväg till mitt kök:)

Puss och kram! //Elin

I Linköping

Nu har jag till slut fått efterlängtat internet till min lägenhet så jag kan uppdatera er om läget här i Linköping! Nu har jag alltså varit här en vecka och jag har haft hur roligt som helst! Det enda som har varit lite jobbigt är juat att jag inte har haft internet och nu är ju det åtgärdat så jag är nöjd:) Har haft nollning sen förra söndagen och det har varit skitskoj, man måste dock gå omkring med blå band runt huvudet som det står "sg-nollan" på och ha skyltar runt halsen där det står ens namn och "Sg-nollan" (som betyder sjukgymnast-nollan för den som inte listat ut det) men det är det helt klart värt. Klassen verkar jättebra så dert här ska nog inte bli så farligt. Under nollningen har vi bl.a. spelat volleyboll, lekt lära-känna-lekar, haft stadsorientering, övat på sittning m.m m.m. allt med en liten tvist på:) Och igår hade vi vår första sittning "Ärtor och punsch" där det serverades ärtsoppa och plättar och såklart punsch också, hur roligt som helst, man fick dock slänga i sig maten så fort man fick chansen för det hände saker hela tiden, spex,sånger och sånt skoj!
Vi har ju såklart varit i skolan en del också, men det har varit en riktig mjukstart på den fronten så det har varit roligt och intressant också, har bl.a. fått ställa frågor till redan klara sjukgymnaster och sånt, så nu är man peppad på att börja läsa!:)

Idag har vi övat inför nollympiaden som ska gå av starten imorgon, då har vi i SG pressen på oss att vinna då SG gjorde det i våras:) Det är alltså alla nya nollor i hälsouniversitetet (sjuksköterskor, läkare, logopeder o.s.v.) som tävlar mot varandra i diverse roliga/konstiga grenar! Ska bli roligt.

Så en fredagkväll som denna är jag faktiskt hemma och diskar, ser på friidrott, syr märken på min overall (SG:s overaller som man kan köpa på blåkläder, Anton kommer tycka om den;) tyvärr är den mörkblå och inte jonte-grön) och annat pyssel som att slå in Martins födeösedagspresent, ska dit imorgonkväll:)

Men nu tror jag att jag ska lägga mig och läsa lite! Hoppas alla har det bra där hemma och runt om i Sverige, nu har ni iaf fått en snabb uppdatering från mig:) Puss och kram //Elin

RSS 2.0