Skäms lite

Ja, jag skäms lite. Jag gick inte upp kl.05.00 för att se lejonen spela bronsmatchen. Jag svek dom. Istället sov jag aningens för länge och fick köra multitasking i bilen påväg ut till jobbet! Köra, frukost och hockey, sista perioden var ju faktiskt inte spelad än, så lite hockey såg och hörde jag! Och oj så nervös jag var! När jag satt på TV:n imorse så stod det nämligen 3-1 till SLOVAKIEN, ojojoj... Fy sjutton! Men innan jag hann komma ut till bilen så hade lejonen lyckats få in ett mål till. Precis då jag hittade rätt kanal på radion så lyckas Finland slänga in ett mål till, kvitterat!!! Inte länge efter det så skickar de in ännu ett mål och lyckan är total, wohooooo!!! Efter att frukosten tagit slut så blev det att sitta och bita på naglarna resten av matchen, herre gud 2 lejon lyckades ju till och med bli utvisade och gav alltså Slovakien 2 power play. Fy så nervöst! Men kiprusoff (är det faktiskt så han stavar sitt namn?) höll tätt resten av matchen och när Slovakien tog ut målvakten lyckades Finland peta in det sista och avgörande 5-3 målet! Helt underbart, och när slutsignalen ljöd är jag nästan förvånad över att jag lyckades hålla mig på vägen! Ännu en gång har lejonen gjort min dag! Och när de sedan började spela "säkkijärven polkka" på radion så fällde jag nästan en tår. Detta är lycka!!



(gammal bild!) 

"Finland är enda nation som tagit fyra medaljer i fem raka OS sedan NHL-proffs tilläts spela." Underbart!!

 



Nu jobbar jag till kl.14. Det har jag inget emot, FÖR MINA ÄLSKADE LEJON HAR TAGIT BRONS I OS!!!!!

Puss och kram!!

//Elin

Home sweet home!

Nu är jag hemma på holmin! Det är konstigt, men trots att jag inte bott på Åland på 2 år snart så är det ändå Åland som är "hemma" för mig. Undrar om det någonsin kommer ändras?

Skön dag idag. Det har vart sovmorgon, farmorbesök och vollryboll! Dessutom lyx med mammalagad middag och vin! Underbart!




Min söta farmor! (gammal bild, hittade massa gamla bilder här, kul!)

imorgon blir det att förtjäna lite pengar = upp kl. 06.00...blä! Men skoj med lite jobb!

Puss och kram!

//Elin

Mot Åland

Idag bär det av mot Åland. Full bil plus hund! Tur att det inte är jättelångt till färjan!

2 veckor blir jag borta, blir praktik och det ska bli jätteskoj! Ser fram emot det!

Nu måste jag packa det sista.  Ha det bra Linköping.

Och just ja, FINLAND VANN BRONS I DAMHOCKEYN! Wohoo

Puss och kram!

//Elin

(P.S.Om någon vill ha tag på mig så har jag mitt åländska nr; +358 457 3667107)

Nöjd och glad

Familjen är här, Findlads lejon är vidare till semifinal i hockeyn, damerna tog stafettbrons och just nu leder hockeydamerna över sverige i damhockeyn. Livet är allt bra ibland!

Puss och kram!

//Elin

MANGO!!

Alltså, färsk mango måste vara bland det godaste som finns!
Måste bara informera världen om denna underbara frukt som intogs som efterrätt idag!

Mumma!



Underbart gott, jag lovar!!

Puss och kram!

//Elin

finbesök

Snart snart snart får jag finbesök hit till Linköping! Min familj kommer nämligen på besök på torsdag! Wohoo! :) Då blir det myskväll och sen bär det av mot Åland för oss allihop, inklusive Nemo, på fredag. Praktik väntar nämligen där! 2 veckor på Gullåsen, ska bli riktigt roligt.


Min fina lilla lillebror

Idag städas det. Bara dammsuga och torka golven kvar. Sen nöjer jag mig med det för idag och tar tag i gympapasset istället. Vi har möte imorgon, och då ska man ha ett hum om vad man vill göra med sina låtar. Så imorgon blir det gympande. När jag är klar med det ikväll så blir det nog ett bad, lite spa sådär. Känner att jag kan vara värd det idag om jag lyckas med allt jag ska.

Igår var jag och Cathrine på basgympa på friskis och gjorde efterforskningar. Vårt hjärtgympapass ska nämligen vara liknande ett basgympapass i intensitet. Det var rätt roligt, men det var nästan mer ansträngande att gå dit och därifrån än själva passet i sig. Gjorde det iaf lite svårare genom att köra jobbigare styrkeövningar än de gjorde, bara för att få liite träning iaf. Imorgon blir det nog core!

Nej, nu dammsugaren, sen mat! Wokad kyckling med jordnötssås, MUMS!

Puss och kram!

//Elin

Teori

Jag är arg, lite smått förbannad faktiskt.

Men jag har en teori. Den går långt tillbaka i tiden. Till den tiden då Finland blev självständigt från Sveriges herravälde (heter det så?). Då tror jag att det slöts ett avtal. En kompromiss liksom. Det gick ut på att Finland fick bli självständiga så länge de lovade att ALDRIG vinna mot Sverige i hockey i viktiga samanhang. Någonsin. Man döljer det dock bra i och med att Finland ibland får vinna lite mindre viktiga matcher, så ingen ska bli misstänksam. Men jag har genomskådat detta. Jag vet.

Puss och kram!

//Elin

yr

Just nu snurrar det som sjutton i mitt stackars huvud. Det som snurrar runt är respiraton mina vänner, respiration; intrepleuralttryck, transpulmonellt tryck, alveolartryck, atmosfäriskt tryck, diafragman, intrakostalmuskler, andningsfrekvenser, bronker och bronkeoler, alveolarventilation, gastryck hit och dit, medulla oblongata i förlända märgen och vem vet allt... ojoj.. tror jag får försöka reda ut saker och ting imorgon, sortera lite och så bland tankarna för nu får det vara bra pluggat för idag :P

Nu blir det en promenad med Nemo och sen skumbad innan middagen, bra plan tycker jag!



Vid 19-tiden blir det inflyttningsfest och födelsedagsfest hos Åsa! Det gillar vi! Jag ska vara chaufför, för i det här jäkla snöovädret tycker tydligen inte bussarna att de ska gå, så blir nog till att gräva fram bilen först också!

Ha en underbar lördag alla underbara människor! :)

puss och kram!

//Elin


Ler

"Finland krossade Tyskland i OS-hockeyn och såg till att det blir en ren final om gruppsegern mot Tre Kronor natten till måndagen.

Det blev storseger med 5–0 (1–0, 2–0, 2–0) sedan laget visat en imponerande effektivitet i numerärt överläge. Fyra av målen kom med en man mer.

Philadelphia-backen Kimmo Timonen sköt två mål, bröderna Tuomo och Jarkko Ruutu gjorde varsitt och Joni Pitkänen stod för Finlands sista mål.

Både Finland och Sverige står på sex poäng vardera inför den sista gruppspelsomgången och vinnaren tar hem gruppen och därmed en direktplats till kvartsfinalspelet. De tre gruppvinnarna och bästa tvåan går direkt till kvartsfinal medan de åtta övriga lagen får spela åttondelsfinal."

 

Det här få mig att le, STORT! Det här inger mig nämligen hopp, hopp om att Finland kanske, och då menar jag kanske (jag har lärt mig att inte ta ut något i förskott då det gäller Finland-SVerige hockey matcher) kan ha en liten chans att faktiskt vinna en match mot Sverige denna gången. De har trots allt vunnit med fler mål än Sverige mot båda lagen. Men som sagt, det enda jag kan göra är att hålla tummarna allt vad jag kan!

 

Puss och kram!

 

//Elin


äsch

Det är storm ute, snöstorm. Blä.
Nu ska jag plugga.

Puss och kram!

//Elin

God morgon!

Har haft en härlig morgon då jag vaknade rätt pigg och utvilad! :) Jag har nu gjort en massa saker för att skjuta upp pluggandet lite..men men, nu är bara disken kvar som giltig orsak, sen är det bara att sätta igång! Ska bli rätt intressant ändå, massa lungfunktion hit och dit! Jag gillar den här terminen trots en MASSA att göra. Efter plugget blir det en sväng till Tornby med Felicia, hon ska köpa kattmat till lillkissen och så ska vi nog ta en sväng via systemet inför vår vin och spelkväll ikväll :)



Och just det ja, Anja tog ju brons igår, grattis till henne :) vilken come back från kraschen.

puss och kram!

//Elin

hmpf

Alltså, i god tro om att jag kunde få min lille spjuver till hund lite uttröttad inför kvällen så tog jag med honom ut och springa. Hur tror ni det gick? Halvvägs ungefär så började han bli lite efter, yes tänkte jag, kanske han börjar bli lite trött, jag kan ju alltid gå sista biten om han inte skulle orka med! HA säger jag bara. Det visade sig att han var mer uttråkad än trött, lillskiten satte nämligen i en högre växel så fort han fick se en annan hund och hade full fart hela vägen hem.

Så nu sitter jag här helt utpumpad medan han skenar omkring med en leksak i munnen, hur pigg som helst.

I tävlingen Elin vs Nemo står det alltså 0-1, han ska nog allt få se!
Nu duschen.

Puss och kram!

//Elin

Just det

Just ja, höll på att glömma! I snart ett år tid har min kära barndomsvän Hanna tjatat om att få åka tillbaka till Florida där hennes pojkväns familj har en lägenhet. Nu är det så att imorgon åker dom dit och blir där ca. 2 veckor! Jag lär alltså se en brunbränd Hanna hemma på Åland sen när hon kommer. Ville bara passa på att önska er trevlig resa gumman! Och oj va vi ska prata när du kommer hem! ;)



Sola för mig också nu!

Puss på dig!

//Elin

OS

Inatt var det OS mys! Och vem vann inte matchen mot vitryssland i hockey igår om inte FINLAND!! Hyvää Suomi! Det gillar jag! Sen kan det kanske vara värt att nämna att Sverige vann mot Tyskland i hockey, och att både sveriges curling damer och herrar vann sina matcher! Även värt att nämna är att stackars Anja slogs halvt till döds i sin krasch i störtloppet, illa illa... Och, just det, sverige fick INGA medaljer i sprinten. oops. (satt nämligen här med 2 "stackars" svenskar som vart rätt förstörda över detta faktum) Men tillbaka till det viktiga budskapet här; Finland vann mot Vitryssland! (inte för att det var annat än väntat, men ändå(;) WooHoo!



Idag har det vart massa skola igen, men en riktigt bra skoldag, så det var helt klart värt en lång dag! :)

Ikväll hade jag tänkte försöka ta mig till friskis igen, MEN jag kan fortfarande inte boka de pass som jag vill gå på, så får vänta med det, hade tänkt mig ett gympapass istället, men det var så sent :( Överväger starkt att dra på länkskorna igen och springa ett varv i snön. Och då mina damer och herrar är det illa. Jag hatar att springa. Nåja, jag resonerar som så att det är bättre än ingen träning!

Så, nu mat, sen springa, sen duschen och sen Örat! :) = bra kväll!

puss och kram!

//Elin

Undrens tid är här!

Det blev inget skivstångspass på friskis idag för mig, det var fullt!! :( och jag kan inte boka än, är inte registrerad än då jag köpte kortet igår. Men vet ni vad jag gör istället då? Jag blev så besviken över att passet var fullt och jag hade ju ställt in mig på att träna, så jag tog på mig löpskorna och Cathrine och jag sprang ut i snön :) lite stolt ät jag, någon jätte runda blev det ju inte, men jag körde styrka en halv timme när jag kom in istället!

Och nu har vi fyllt 11 matlådor och Cathrine har lekt mästerbagare idag så nu är frysen full med kanelbullar också! :) wohoo!



Nu laddar vi inför hockeyn med lite BK-övningar, den uppgiften ska ju börjas med någon gång den med!

Puss och kram!

//Elin

rubrik

Idag har jag något mindre energi, men den finns fortfarande där! Idag ska den användas på matlådor, gympapass tillverkning och förhoppningsvis skivstång på friskis! Wohoo! :)

Imorse somnade jag på BK:n, det gjorde visserligen halva klassen, det är farligt med avslappningsövningar kl.9 på morgonen! Så det så! Men det var skönt, en liten powernap som fick inleda dagen. Så hub en stund för att få lite mer kunskap om artikelsök, helt ok. Nu har just gympagruppen splittrats, vi har nu delat upp låtar och jag fick dessa;









Så nu ska det bli roligt att sätta igång! :)

puss och kram!

//Elin

energi

Just nu har jag energi för många fler än jag... Jag vet inte vad som hänt, men jag kan inte sitta still..! Har varit på långpromenad med Nemo, har lagat massa mat, bakar morotsfrallor...det är helt galet, jag har gått 14000 steg idag. Jag måste göra av med mer energi, annars kommer jag inte kunna sova! I förmiddags var jag minsann inte såhär pigg! Men det är väl bara att tacka och ta emot, jag får en massa gjort! :) dock inget plugg, kan inte sitta still ju! Nåja, nu ska mästerbagaren gå tillbaka till ugnen!



Puss och kram!

//Elin

deppar

Det finns EN sak som jag verkligen hatar med att vara student och det är ekonomin. Vanligtvis går det helt ok, men nu har det kommit 1000 små oförutsedda nödvändiga utgifter på en gång och det hjälper inte att man flyttade förra månaden... Hata hata hata... jaja, nu ska vi se hur vi kan lösa det här :P Nu man får nytta av PBL. Nu ska jag deppa en stund och sen ska jag ta mig i kragen och köra en pluggkväll! Tur att det finns massa saker som väger upp detta och får mig på bättre humör!

Ha det bra people!

Puss och kram!

//Elin

Måndag

Alla veckor börjar med måndag. Måndag är inte min favoritdag. Det är massa dagar kvar till helgen då. Men den här måndagen är inte illa trots full dag (och då menar jag 8.15-16.45) i skolan. Jag mår mycket bättre än igår och är på allmänt bra humör! :) Me like.

Ikväll står bad och skidåkning (på TV) på schemat, ikväll åker nämligen medaljhoppet Charlotte Kalla för allt vad hon är värd! Ska bli intressant! Förresten, Cathrine skrattade åt mig när jag sa "skidning" istället för "skidåkning", är det mitt eget påhitt eller säger vi så på Åland? Jag har för mig att det är ett riktigt ord nämligen, men tydligen inte på svensk-svenska, eller? hmm... stor problem här nu känner jag.



Hur som helst, skidor ser ni på TV kl.19 för er som är intresserade ;) Och natten mellan onsdag och torsdag är det tydligen hockey-natt här hos oss ;) Så ni vet!

Puss och kram!

//Elin

Alla hjärtans dag!

Jag känner att jag är väldigt kreativ med den rubriken på inlägget...

Igår var sjukt kul! Det är allt jag behöver säga!

Idag är mindre rolig, men det blir bättre!

Hoppas alla nära och kära får en helt underbar alla hjärtans dag!!! Puss på er alla, vad skulle jag göra utan er?



//Elin

Körvfest och Kravalentine

Wohoo!! Idag är det lördag! Älska lördagar! Den här lördagen inleds med disk, men det är ju ok, för sen väntar bara trevligheter! :) Först ska Nemo och jag till Felicia och Wille (kissen är nu döpt till det), där ska Nemo sedan få stanna, troligtvis hela natten, så jag ska få roa mig ordentligt ;) Tack Felicia, du är bäst!!

Sen blir det hem och byta om och sen vidare till Malin, därifrån blir det sendan irrblosset och alltså Körvfest!! Tagga tagga! Festen börjar kl.15 :) kommer sedan bli fest hela natten med Kravalentine! Jag misstänker att jag kommer vara trött imorgon, men det hör ju till!



Sötaste märkena till Kravalentine (bild snodd från Hanna)

Nej, nu måste jag sparka igång dagen om jag ska hinna med det jag ska! :)

Ha en underbar lördag allihop!!

Puss och kram!

//Elin

I väntans tider

Och det jag väntar på är såklart Körvfest och Kravalentine!!!! :D Det är imorgon det!

Idag har vi varit duktiga med rörelselab rapporten, snart klara med den! :) Det är denna vi skriver om och utforskar; Biodex apparaten, finfina styrkemätningar i den!


Ser lite klurig ut va?! ;)

Det har även varit massa mys med kissen hos Felicia, med nybakt morotskaka kan ju ingenting gå fel! Gott var det!

Och sämre blev det ju inte direkt! Malin och jag åkte till Cloetta fabriken och där blev det en herrans massa andra sorteringen choklad! Det gillar vi!



Ni ser ju bara, hylla efter hylla med choklad och annat mumsigt ju! Heaven.

Det blev lyxmiddag också, räkpanna, med filmmys till med Malin. Följt av konstiga diskussioner, endel rätt filosofiska kanske, men det är nog ingenting jag ska gå in på här.

Inatt ska här sovas och laddas ordentligt för imorgon, för då mina damer och herrar, DÅ smäller det!

Natti natti! Puss och kram!

//Elin

plugg

det blev tyvärr inget Felicia och kisse-mys ikväll. Jag behövde plugga. Jag kom igång lite sent och det var mer än jag trodde, så kan det gå! Nåja, det är faktiskt rätt intressant och får jag det gjort ikväll så har jag hela helgen ledig sen, och det kan det lätt vara värt! :)

Nu blir det promenad med lillskrutt följt av mer plugg (jag ska jag ska jag SKA bli klar ikväll!) och en varm dusch!



God natt på er!

Puss och kram

//Elin

Veckan blir bara bättre

Vilken underbar vecka det här är! Det är bara att konstatera! Idag har varit en lugn och skön dag, mest. Vaknade med huvudvärk, men efter en sådan början så kan ju dagen bara bli bättre, eller hur?!? Har nu jobbat med gympapasset (har man låt-förslag så är det fortfarande välkommet) med min grupp och sen föreläsning påföljt av en solskenspromenad med Nemo! Nu har jag pysslat runt lite och nu ska det dammsugas, hann ju aldrig med det igår ju! Dessutom har vi fått vårt handfat i på lilla toaletten fixat idag, så nu är den i funktion igen! :D



Ikväll blir det myskväll med kissen, Nemo och jag ska dit och se hur de fungerar tillsammans, och så har vi en liten "välkommen-till-Felicia-och-linköping-present" till nykomlingen som vi måste leverera!

Imorgon så ska det bli lite grupparbete igen, men sen blir det utflykt ljungsbro och Cloetta-fabriken, godis förrådet måste fyllas på! Wihuu! Det påföljt av en liten tur till stan och hattjakt efter en hatt som man ska ha på Körvfesten på lördag! (ni ser, veckan bara blir bättre och bättre) Dessutom blir det Kravalentine efter körvfesten! Kan bli en oslagbar kombination, ja menar 2 fester tillsammans med SG-människor på en och samma dag kan inte bli annat än alldeles alldeles underbart! SÅ på lördag åker overallen på igen! Wihuu igen! Och på söndag är det alla hjärtans dag! Oplanerad än sålänge, det blir nog mysdag för Nemo och mig, inte fyskam :)

Som sagt, vilken underbar vecka!! Dessutom är lägenheten snart skinande ren!

Nu skriker dammsugaren på mig!

Puss och kram!

//Elin

På äventyr

Nu har jag äntligen kommit tillbaka (helskinnad) från Örebro! Blev en mysig liten roadtrip med Felicia, trots lite felkörningar :S

Och påvägen hem hade vi ett till litet liv i bilen! Felicia har köpt kissemisse!! :D (just det Hanna, den här gången var det inte JAG som skulle ha en liten!) En sån underbart sör liten krabat. Nemo var nyfiken, de kommer nog komma bra överens. Ville inte säga något förut för det var inte helt klart då, men som väntat kunde hon inte motstå en ;) Hon har dock inte döpt den än, jag röstar för "Holger"!! Hihi...sötnos.



(inte felicias katt (;)

Så grattis gumman till det lilla tillskottet, va ni kommer få det mys!

Nu blir det sängen!

Puss och god natt!

//Elin

Duktig dag

Idag är en "duktig dag". Med det menas idag att jag steg upp kl.8, bakade scones och fixade fruktsallad, sen kom min kära lilla grupp hit på frukost. Till kl.12 satt vi med vår rapport, det gick ok, blir nog klar på fredag :) Sen var det disk och lite längre promenad med Nemo och Cathrine. Sedan dess har det varit städning på schemat! Börjar äntligen få ordning på mitt rum, bara någon tavla på väggarna och rullgardinen som saknas, sen så ;) så har det tvättats. Ni ser ;)



Om ett tag ska jag åka med Felicia till Örebro! Vad vi ska göra är hemligt ;) Men ni kanske får veta ikväll!! Nemo följer med på vår lilla roadtrip. Ska bli spännande så det förslår ;)

Sen blir det nog dammsugning och plugg när man tagit sig hem igen! Wohoo!

puss och kram!

//Elin


Scones och fruktsallad

Bara för att jag varit en sån fruktansvärd bloggare på sistone så ska jag knåpa ihop ett till inlägg idag! För att kompensera liite iaf! Och för att jag är på så fruktansvärt bra humör idag, inte för att jag vet varför men jag klagar inte!

Skulle plugga ikväll, istället har det blivit tvättning, duger det med! Nu ska det bli film med min käre roomie, "Kate och Leopold" som Cathrine påstår ska vara himla bra! :D Sen ska jag förbereda lite inför frukosten imorgon. Imorgon kl.9 kommer nämligen min rörelselab grupp hit för att skriva rapport, jag har lovat bjuda på frukost. Nybakta scones (givetvis med ost och marmelad!), kokt ägg och fruktsallad med vaniljyoghurt står på menyn! Ibland får man faktiskt lyxa, och som sagt är jag på så bra humör idag! :D

Nu ska jag poppa popcorn!



Puss och god natt! :)

//Elin

Fascinerad

Okej, jag vet, jag är absolut värdelös på att blogga just nu! Men det händer så mycket annat roligt just nu, så jag har inte haft tid/vilja! Dessutom har jag varit förkyld rätt så ordentligt, men det börjar gå över nu, bara lite hosta kvar att övervinna! ;)

Idag har vi iaf haft rörelselab i skolan och jag är helt fascinerad av vad man kan göra och mäta på det stället!! Och nu vet jag väl att de flesta som läser det här kanske inte är jätte intresserade av rörelseanalys och sånt, men det här var helt otroligt! Det finns plattor i golvet som man kan gå på som mäter tryck mot golvet och en massa elektroder och sånt som man kan sätta fast på huden som mäter aktivitet i muskler o.s.v. och genom allt sånt här så kan man bl.a. få en avspegling av t.ex. gång i form av en streckgubbe på datorn som visar exakt tryck mot golvet under vilken del av gången o.s.v. en massa massa skoj! Men nu ska jag inte tjata om det fast jag skulle kunna hålla på i evigheter! ;)

Det jag egentligen vill säga med det här är nog att sjukgymnastyrket bara verkar mer och mer roligt och underbart och det känns otroligt bra!! :D Och nu är jag nog lite överentusiastisk eftersom vi haft rörelselab idag och det var en ny upplevelse, men allt annat känns också bra!

Livet är bra just nu helt enkelt, trots hosta! Det ni!

Förresten så ska va göra ett hjärtgympapass snart en grupp, och till det behöver vi låtar! Så om någon vet någon bra låt till gympapass, helst under 120 BPM så får man JÄTTEGÄRNA komma med förslag! ;)

Puss och kram!

//Elin

Lever fortfarande!

Ville bara säga att jag lever fortfarande! Dock har det varit äckligt mycket att göra de senaste taget! Men nu är lägenheten så gott som klar fixad, inflyttningsfesten är avklarad och undanstädad, T2 kväll har det vart för nollan, Hannes har varit här och festat loss med mina kära vänner och skolan har börjat på riktigt igen... Så fullt upp... ingen rast och ingen ro, idag var jag i skolan till nästan kl.17, men imorgon är det kort dag, då ska jag ta tag i mitt liv igen :)

Kanske till och med lyckas blogga lite mer ;)

Ha det bra alla!

puss och kram!

//Elin

RSS 2.0