Snart 2010

Sitter på jobbet och slöar till kl.19 (eller hoppas på att det fortsätter i den här takten, då är det lagom lugnt) ikväll, sen blir det middag och fest! Förhoppningsvis inte för hårt bara, ska nämligen på jobb imorgon också, men börjar sent! Så när jobbet slutar blir det full fart med ombyte och sminkning och diverse saker som ska göras innan man kan börja festa på riktigt. Så först fest i goda vänners lag och sedan torget till fyrverkerier! Woho! :) blir nog bra! Får ställa mig mitt på torget och vänta på att en prins ska komma ridande på sin vita häst och ge mig en kyss vid 12-slaget eller något :)

Men gott nytt år på er alla!!

Puss och kram!

//Elin

back to work

Nu sitter jag på jobb igen, annorlunda känsla, men det känns nästan som att man var här förra veckan fast det nästan är ett halvår sen! Lite ovant fast ändå så man vet. Och, ja, just nu har jag tråkigt, en söndagkväll är det nämligen inte mycket action här *peppar peppar* (så får man egentligen inte säga, för då börjar det ringa...). Bra med mjukstart.

Ikväll blir det kalajs i kvarnbo, trevligt! Så grattis Maggan som fyller år idag!

Puss och kram!

//Elin

Jul, jul, strålande jul!

Ja, alltså, har inte blivit mycket skrivet här nu under julen, och tror inte det blir så mycket innan jag kommer tillbaka till Linkan, men man vet aldrig ;) Det är bara det att man har så mycket att pyssla med då man är ledig och hemma på ön.

Julen har iaf varit alldeles, alldeles underbar på alla sätt och vis. Härlig julafton med massa mat, familj och fina klappar. Juldagen med ännu mer mat (mormors, mums!) mer familj och en helt underbar festkväll i goda vänners lag. En ovanligt, och säkerligen oförtjänt välmående bakisdag (annandag) med glöggmys hos vänner och spel och snöbollskrig med familj. Kan inte bli så mycket bättre.

Imorgon börjar allvaret igen, dels så är det dags att ta tag i pluggandet och dels så är det dags att ta sig tillbaka till jobbet för att tjäna lite välbehövliga pengar! Så att...until next time, ha det så bra ni bara kan ;)

Puss och kram

//Elin

För jag är hemma!!

Nu äntligen efter en lång resa med endel kaos är jag framme på min älskade holme med min älskade familj! Har just fått veta att lillebror bjuder mig på en klippning i julklapp, vilken är fruktansvärt välbehövligt nu, så jag är riktigt nöjd! :D Dessutom är jag godkänd på neurobiologitentan (världrekord i att rätta fort?det gillas) så nu blir det inte mycket bättre!

Det första Nemo gjorde då han kom hem var att slänga sig ner i en snöhög och förvann helt, han hoppade fram så man såg lite av huvudet ibland :) sötnos!

Imorgon har jag nog ett tusental ärenden att uträtta, men jag har ju onsdag på mig med förrän helgerna börjar på riktigt! Gött!

Nu blir det nog sängen!

Puss och kram!

//Elin

hem ljuva hem

Idag är det fjärde advent, och alla ljus har nästan brunnit ner här nu! Imorgon bär det av mot min älskade lilla holme Åland igen, ska bli helt underbart att komma hem igen nu! Så mysigt med julfirande och allt som hör till.

Den här helgen Har varit hur rolig/trevlig som helt med tentafest, filmmys och julklappslekar och julfika med en del av höstens nyfunna vänner. Kan inte bli mycket bättre än såhär i Linköping, I love it! Nu är det diskberget som står på tur och sen ska det packas, blir sent ikväll, men va sjutton, jag har hela dagen på mig att sova på tåg/buss/båt imorgon! Perfekt!

Imorgonbitti är det sista mötet med den här basgruppen och sen är det rörelseträningsgrejs efter det och sen är vi fria för "jullov". Måste nog tyvärr bli en hel del anatomiplugg fast man är schemafri är jag rädd, är ju tenta på det direkt vi kommer tillbaka, bara att bita ihop och kämpa på! Men fram till den 26 är jag helt pluggfri har jag minsann bestämt!

Nu ska jag fixa det sista här inför avfärd imorgon!

Puss och kram!

//Elin

Pulka

Nu har jag just kommit hem efter någon timme i pulkabacken! Pulka är ju bara hur roligt som helst, tror till och med att det blir roligare ju äldre man blir;) Nu är händer och fötter genomfrusna (trots många lager sockor/vantar och bra skor)men det gör ingenting! Och Nemo fick jag helt slut, han fick springa bredvid cykeln, och sprang gjorde han, så nu sover han, slut på energi för idag. NU ska jag bara tina upp lite innan det blir utflykt till Ellen och filmkväll där, dit blir det nog dock att åka buss, ingen mer nedfrysning idag!

puss och kram!

//Elin

Kallt

Idag är det kallt, det är riktigt äckligt kallt, jag tyckte ju det var sådär lagom när det låg runt 0 hela tiden! Nu står termometern på -17 grader, det är inte normalt!! Nåja, vad gör man, idag ska det iaf bli pulkaåkning och sen mys hos Ellen med "The notebook" ikväll, lovely!

Igår skrevs tentan, vi får se hur det gick sen, men blir jag inte godkänd så blir jag arg, så det så. Att tentan var färdigskriven firades med att åka till cloettafabrikens andra sorteringens godis affär och shoppa loss, så nu är julgodiset räddat ;)

Kvällstid vart det först lite glöggmys hos mig och sen var det till att åka till Hanna i klassen för tentafest. Humöret var på topp för alla, det var många glada miner och rätt mycket allsång där ett tag, det gillar vi. Dessutom gästspelade våra x-faddrar (eller några av dem) en stund under kvällen så det var roligt, de måste dock åka hem rätt tidigt (?) för de har tentaplugg att ta tag i, vilket vi inte har den här helgen :D

Nu blir det nog soffan en stund, mina ögon är trötta. Sen borde jag ta itu med lite ihoppackning av lägenheten.

Ha en toppen-lördag alla!

Puss och kram!

//Elin

snö, och mer snö

Det har nu varit 2 mycket effektiva dagar om jag får säga det själv! Pluggat har jag gjort, 6 timmar igår och det blir nog fler timmar idag *känner mig duktig*. Jag har postat julkort, handlat, tvättat, diskat, lagat massa mat, varit ute på timmes promenader med Nemo och sånt, så jag får nog känna mig nöjd! Och febern har hållt sig borta! :D Hur mycket som har gått in av mitt panikpluggande får avgöras imorgon, men förhoppningsvis blir det godkänt, jag siktar på 60% helt enkelt --> "Good enough" som vår terminsansvarige Susanne skulle säga :)

Min räddning de här dagarna har varit min gode vän mr "varm-choklad-med-minimarshmallows" och min lilla jycke som har larvat sig i snön. Man kan bara inte hålla sig från skratt när han borrar ner huvudet i snön, hoppar, springer, rullar, snurrar och fnyser då han får snö i nosen, han är för underbar! Och det hjälper ju inte att nästan hela han är nere i snön i de värsta drivorna, min lilla lurvtuss till snöboll! Man kan riktigt se hur lycklig han är då han ser snön då man kommer ut, lika förvånad varje gång liksom, plutten. Så utan honom skulle det varit 2 riktigt trista dagar.

Nu är tentan om ca.10 timmar och 35 minuter och jag ska läsa igenom mina anteckningar en gång igen innan jag somnar! Håll tummarna för mig imorgon ;) Det kommer behövas.

Puss och kram!

//Elin

sovmorgon

Idag lät jag mig själv ta en riktig sovmorgon. Jag känner att det var välbehövligt, nu mår jag mycket bättre, ingen feber idag, jippii! :) Så nu är kl.11 och jag ska ta mig en ordentlig promenad med lillskrutten så jag kommer igång med dagen ordentligt och får bort lite överskottsenergi (?) från mina ben så jag kan sitta still och plugga ett tag sen. Promenader har en förmåga att rensa huvudet också, så det får plats med massa ny information där sen, perfekt!

Ny dag, nya möjligheter, nu börjar den :)

puss och kram!

//Elin

Stadig nolla

Temperaturen här håller sig stadigt runt 0, det är bra, men det får inte bli varmare nu, för då blir det slask. Det är rätt idealiskt snöbollskrigväder just nu, bra kramsnö, men det ska vi inte pyssla med i förkylda tider.

Har endast lyckats plugga runt 3 timmar idag, det här går inte för sig. Ska försöka knåpa ihop en timme till när man ändå är vaken, sen ska jag sova ut ordentligt imorgon så kanske jag kan låta bli powernaps hela dagen. Skulle nog vara bra för mitt inlärande. Men nu ska jag se positivt på saker och ting. På måndag kommer jag hem till holmen och på tisdag blir det tjejmys med mina finaste flickor där hemma. Och så förstås massa julmys med familjen och stora släkten, och en hel del underbar mat på det, kan det bli bättre? Och jag har ju faktiskt ändå plugat hela 3 timmar idag, trots feber, det är ju rätt bra jobbat! Nu känns det bättre. Dessutom är det ju tentafest - Tack och God Jul på Danmarksgatan på fredag, det kan alltså bli bättre :) wei.

Nu dyker jag ner i pluggdvalan igen!

God natt på er!

Puss och kram!

//Elin

Förkyyyyyld

Jag hatar förkylningar, speciellt i tenta-tider, jag har ingen ork till att läsa, jag har ingen ork till någonting faktiskt...
Lite feber idag med, men inget som inte lite finrexin råder bot på. Jag har verkligen försökt plugga, har dock inte gått så bra, så nu måste resten av kvällen funka. Men neurobiologi, hur roligt låter det egentligen?

Har iaf varit ut på en rätt lång promenad med Nemo och otroligt nog var det helt underbart med frisk luft, jag gick ungefär i snigeltakt, men det hade inte Nemo något emot. Men vi gick vid trädgårdsföreningen och domkyrkan och då kom jag på att jag inte har gått vinterljus än och att det ju skulle vara helt undebart nu när det är snö också! Så är det någon som vill förbarma sig över mig någon kväll och komma med på vinterljuspromenad?? Jag vet att det är tenta snart, men om någon behöver lite frisk luft? Eller i helgen? det fungerar för mig det med :) Snälla!?? Jag vill jag vill jag vill!

Nu måste jag sluta fördriva tiden vid datorn, nästa paus är lagd kl.20.00, då kommer NCIS, så om någon vill ha tag på mig ikväll så är det den timmen som gäller;) Annars sitter jag begravd i anteckningar, kompendier och Människans Fysiologi, så det så!

Puss och kram!

//Elin

allt och inget

Idag är jag förkyld, ordentligt förkyld. Har haft feber hela dagen, men tror det har lugnat ner sig nu efter x-antal timmar sömn... Jag tycker inte om att vara sjuk då jag bor själv,det blir liksom ännu mer synd om en då. Blä. Finrexin blir räddningen de kommande pluggdagarna, vilken gudagåva.

Jag har lyckats släpa mig iväg till affären nu iaf, så nu finns det något att slå ihop till middag. Jag tycker inte om att handla själv heller, eller att laga mat till en person (mig) känns lite fel, och tråkigt. Men vad gör man. Ingen rolig dag idag känner jag.

Helgen var rolig. Var underbart att träffa Jenny och Oskar igen, och snabbt gick helgen. Blev överlycklig då jag såg att det var ett (tunt) vitt täcke över hela Linköping då jag kom tillbaka igår, då kändes det inte lika tungt att gå hem. Och dessutom fick jag ju bärhjälp och sällskap hela vägen hem, tack så jätte mycket! =)

Idag har det vita bättrats på lite grann till och med, men det är väl för mycket att hoppas på att snön finns kvar ända till jul?! Det är inte alla år det är en vit jul numer.

Ungefär nu skulle vanligtvis paniken slå till över att jag har tenta på fredag och inte kan hälften av vad jag ska kunna ens. Men jag orkar inte bli panikslagen över det nu, det går som det går, och det brukar gå bra!

Nu får ni ha en trevlig måndagkväll allihop! Jag är hungrig, så matlagning väntar.

Puss och kram!

//Elin

Of we go

Nu sticker jag och lillskiten iväg till KALMAR!!! :D Ha en bra helg allihop, det kommer vi alldeles säkert ha! Kameran följer med.

Puss och kram

//Elin

Pepparkakor

Idag har det alltså bakats, och bakats och bakats och bakats och...ja, masserats faktiskt!

och som ni antagligen listat ut så var det PEPPARKAKOR det har bakats, hurra! Nu doftar det underbart här inne! Det var Malin, Cathrine och jag som stod för konstverken!



okej, lite fel ordning, men färdiga, nyformade och redo för ugnen



Malin och Cathrine i bakningens mitt.



Glasyr ska det va!



Mitt bord blev rätt så fullt, och det här är inte alla!

Lite missöden skedde ju i vanlig ordning på vägen, t.ex. kom vi på att vi inte hade någon kavel, det löstes dock med glöggflaskor! PBL ;)

Nu är det kvällspromenad med Nemo och sedan sängen! God natt gott folk!

Puss och kram!

//Elin

Bak pågång!

Nu har jag och Cathrine varit produktiva ikväll! Vi har satt igång storbak här, som fortsätter imorgon! :D

kan ni gissa vad vi ska göra?



Resultat kommer imorgon ;)

Puss och kram!!

//Elin

kära tomten...

...jag önskar mig en latinsk ordbok till julklapp, gärna en medicinsk miniordbok också;)

puss och kram

Elin

Lördagens SG-finsittning

I lördags ställdes det till med SG-finsittning! Och sammanfattat var det en sjukt rolig kväll! Det enda som kan klagas på var faktiskt maten, som inte smakade speciellt mycket, förutom förättssoppan, så som äkta ålänning måste jag ju då få klaga på den! Så då var det gjort!

Det började med lite förfest hos Malin, sen var det middag på HG med massa sång och trevligt sällskap. Därefter fortsatte det med mellanfest hos Malin, fortsättningsvis med trevligt sällskap. Sen blev det att slå klackarna i taket på HG hela natten, även då med trevligt sällskap! Underbart! :) Ska nog inte säga så mycket mer om det, här kommer det ett litet axplock av kvällens bilder;



Finaste tjejerna! :) Ellen och Sara!



Fördrink serverades, gott!



Massa glada SG-are innan middagen!



Mitt "snett-mittemot-bordssällskap" Emelie och Josefin!



Mitt "mittemot-bordsällskap" x-faddrarna Hanna och Markus!



Jag med min bordskavaljer Niklas (om jag inte missminner mig) som går sista terminen på SG.



Fulvinsdunken var med, som sig bör! :) Här har Joel ockuperat den!



Glada SG-are på mellanfest hos Malin!

Vill ni se mer får ni kika in på FB senare ikväll!

Puss och kram!

//Elin

Andra advent (igår)

Igår var det andra advent! Tiden tickar på fort nu! Så igår sjöng jag min lilla sång och tände ljus :) mysigt! Det blev en bra dag igår sen på många sätt!



Puss och kram!

//Elin

...

Idag saknar jag...något...det känns liksom tomt..ska försöka få känslan att försvinna

Hej minusgrader!

Nu har (äntligen) kylan kommit till Linköping, lagom för att välkomna december och förhoppningsvis för att stanna! :) Det är nu -1,7 grader! brr.. och jag glömde vantarna sist jag var ute och cyklade, inte bra Elin, inte bra alls! Nu hoppas jag på ett litet snöoväder till, dock går även stilla fallande snö bra, så är jag glad sen, jag längtar faktiskt efter snön, allt blir så mycket ljusare och finare då! Imorse var det verkligen kolsvart när jag cyklade till skolan kl.8.00 och bara för en vecka sedan var det ljust då! Det blir mörkt så snabbt, men snart vänder det!

Nu ska jag värma mina frusna händer runt en kopp varmt te och sen blir det lasagne (frys mat) och människans fysiologi till det, perfekt;)

Puss och kram!

//Elin

RSS 2.0