vattengympa

Helgen har varit hur mysig som helst sen jag kom hit!:) mycket välbehövligt, mycket bra!

Idag har det varit vattengympa och basgrupp i skolan. Nu är jag lite trött. Men jag har det bra! Mycket bra! :)

Puss och kram!

//Elin

"Ledig" fredag

Idag har jag varit ledig. Enda stunden på hela dagen som jag tagit det lugnt var imorse! Jag tog sovmorgon till kl.10.30, välbehövligt och MYCKET skönt! Sen blev det att slänga i sig frukost och ut med Lillkillen en stund innan man masade sig till bilen och tog sig ut till Grelsby sjukhus för att hälsa på morfar!
Mormor var där när jag kom, trevligt med mormor :) Sedan kom även morfars syster och hennes dotter så där blev en liten mini släktträff! Sen va det handla som stod på schemat, sen till farmor med kattsand och sen var det att förbereda födelsedagsfika för Charlie! Det blev mycket roligt, även om min kaffe-lattekaka inte var någon hit direkt.



GRATTIS CHARLIE! (imorgon)

Sen sprang jag över till grannen för att få mitt TBE-vaccin in i armen. Så hem, laga middag, äta middag och så iväg till farmor för att säga hej då! Nu har jag kommit hem och snart är det dags att slappa i soffan framför let´s dance! Peeew...vilken dag, men snabbt har det gått! (kanske inte jätteintressant direkt :P)

Imorgon är jag påväg till Linköping igen :) Och lillskiten får stanna på Åland till påsk, skönt för honom så han inte behöver resa så mycket, och lite smidigare för mig också förstås.

Ha det så bra alla glada, så ses vi i Linkan snart!

Puss och kram!

//Elin

"en sockerbagare här bor i staden..."

Jag tror minsann jag har gått och blivit bagare på senaste tiden...(läs 2 dagarna). Jag har bakat pitabröd, kärleksmums och Kaffe-Lattekaka. Igår bakade jag till middagen och till idag då det var sista dagen på praktiken, de fick kärleksmums! Idag bakade jag till imorgon, för då blir det födelsedagsfika för Charlie!! Och då måste hon ju få något riktitg gott! Så nu håller jag tummarna för mitt senaste bakverk håller sig inom ramarna för "riktigt gott". Har aldrig testat baka det tidigare nämligen.



CHARLIE!!:D

Idag var alltså sista dagen på praktiken och jag är godkänd! Wohoo! Det har varit otoligt roligt och lärorikt måste jag säga, och jag längtar redan till nästa praktik!

Sen har det vart middag hos farmor också, gott!

Nu ska jag försöka skriva lite på VFU-gerjen och sen blir det nog sängen. Imorgon blir det stan och charlie-födelsedagsfika m.m.

Puss och kram!

//Elin

ny design

Håller på fixar med lite nya gerjer på bloggen! Hanna var så gullig och gjorde en ny header till mig, men det är ju upp till mig att få dit den...och det är INTE det lättaste, jag är förvirrad! Vi får se vad det blir, men om det ser konstigt ut så vet ni varför ;)

Puss och kram!

//Elin

snark

Klockan är 20.49 och jag är redo för sängen, är jättetrött verkligen! Men först måste jag ut med Nemo, sen kanske! Idag var nästsista dagen på praktiken! Lite trist känns det, även om jag längtar tillbaka till Linköping nu, det beror inte på Åland, det beror på Linköping och vad som väntar där! :)

Idag har jag varit duktig, lagat kebab i (hembakt!) pitabröd till middag, och sen blev det till att baka kärleksmums som de på praktiken ska få som tack imorgon! :) Gott!

Ooooh, igår var jag hos Hanna på lite vin och massa prat! Helt underbart! Borde hända ofta, ska se om jag orkar mig till Dinos en sväng på fredagkväll, skulle vara trevligt.

Nej, nu ska sista handen läggas vid kärleksmumsen och sen blir det promenad med Nemo och sen hägrar sängen (hmm..luftmadrassen..)

Puss och kram!

//Elin

ny vecka

Idag är det måndag och ännu en vecka står framför en (eller snart minus en dag då det faktiskt är kväll nu!). Igår var jag trött och orkade inte skriva något!

Såklart gömde sig solen igår då jag var ledig, men idag var den framme och lyste upp min dag igen! :D Så idag har varit en bra dag!



soool (resten av bilden behöver man inte bry sig om(;)

Idag har varit en bra dag på fler sätt också. Roligt på praktiken med intressant föreläsning och nya spännande patienter! Har även fått prova på paraffinbad för händerna, hjälper t.ex. folk med artros. Riktigt skönt var det. Sen vart det kaffe med bakelse hos farmor (intenationella kvinnodagen) och sen möbelaffärer med faster. Har även hunnit med långpromenad med mamma och Nemo och gått igenom hundratals gamla foton från länge länge sen. Bra dag!

Och igår träffade jag ju Hanna!! :D Så roligt att se henne igen, hemma och brunbränd från florida! Där bjöds det på kaffe och bulle, mys! Det var iprincip det enda produktiva jag gjorde igår. Såg på vasaloppet gjorde jag, och skrann med bröderna. That´s pretty much it! Skönt med lugn söndag!

Nehej hörni, nu är det snart dags för sängen igen!

Puss och kram!

//Elin

Dagen då solen tittade fram

Idag lyser solen över Åland! Det är absolut helt underbart väder här. Och vad gör jag? Jag sitter INOMHUS på jobb och slipper härifrån först kl.19.00 ikväll, då solen gått ner. Lite ledsen över det är jag, men vad gör man? Nu håller jag alla tummar och tår för att himlen är klarblå även imorgon, då får det bli någon sorts utflykt! :)

Annars är det en rätt spännande dag på jobb då viking line inte går p.g.a. all is, så nu har vi fullt upp här! Eller mer att göra än vanligt iaf! Många som undrar hur båten går idag, och alla blir lika förvånade då det får svaret "precis som vanligt".

Igår lekte jag "Elins Taxi" och skjutsade runt på folk mest hela dagen. Anton och jag var och simmade också med en av hans kompisar så det blev invigning av min nya baddräkt, var riktigt roligt! Ungarna var ju ut och rullade sig i snön, galningar! Jag lät bli.

Ikväll har min käre far tänkt trotsa snön och försöka gräva sig fram till grillen, så ikväll står det grillat på menyn. Ja hjälp säger jag, vem är så sugen på grillat att man gräver sig igenom 1 m snö för att ens komma fram dit och sedan står ute i minusgrader och grillar?? Lite vådligt, men det ska bli gott! :D Man får en liten bit av sommar här i vintermörkret, så det tackar vi för!

Nu är det ganska exakt en vecka kvar tills jag är back in linkan. Jag kommer kl. 15.00 nästa lördag! Tåget är alltså bokat nu!:)

Och idag kommer Hanna tillbaka till Åland! Hoppas på att hon är så pass mycket i form imorgon så jag får träffa henne då! :D

Puss och kram!

//Elin

filminspelning

Idag har den stora dagen varit, jag har gjort min filminspelning för praktiken och min filmstjärna var dagen till ära nyfriserad! Så nu kan jag slappna av lite mer, tycker inte om filmer på mig själv...bläkens...men nu är det gjort :)

Idag fick jag vara på kirran på förmiddagen och det var jätteskoj! Väldigt intressanta patienter, det gillar vi! Har fått se otroligt många olika diagnoser den här veckan om man tänker efter. Mycket bra! Men nu är jag trött, hade huvudvärk tidigare med, men den har som tur är gått över. Har till och med lyckats plugga en stund OCH lagat middag, har vart duktig idag med andra ord ;)

Imorgon är jag ledig, men med modifikation, jag har massor att göra!



Snälla ge mig sol nu!! Jag behöver den!!

puss och kram!

//Elin

snööö

Alltså, det snöar här, det har snöat oavbrutet flera dagar nu känns det som, och det tänker tydligen inte sluta heller. Jag vill ha vår, och sommar sen tack! Blir ju inte bättre av att jag hittat massa gamla bilder från Australien nu!

Se bara här



åååh, jag vill ha soool!!! Nu tack!

puss och kram!

//Elin

hahaha

Hahaha, alltså jag satt och tittade på gamla bilder och så hittade jag den här!! ;



INTE vackert, men mycket roligt!! Hanna vad skulle vi göra här??

Idag har annars varit något tråkigare än andra dagar, men ändå väldigt lärorik! Whiplash föreläsningen var inte så bra som jag hoppasdes, men lite gav den väl! Sen har jag fått veta allt om hjälpmedel...typ... och sen har det vart gympapass på demensavdelningen DET var roligt! :)

Fick sluta tidigare så det blev fika hos farmor och sen finmiddag hos mormor. Great!

Nu ska jag fortsätta jakten på en filmkamera tills imorgon!

Och ja Stefan och Maggan, kattunge ;)

Puss och kram!

//Elin

Planer

Igår bokade jag resa hem till påsk. Känner att jag är duktig som planerar så långt fram, hela 4 veckor ju ;) Kommer torsdag kväll och åker måndag kväll. Dessutom får jag denna gång sällskap med mig hem till Åland, det gillar jag! Väldigt mycket! :)



Puss och kram!

//Elin

praktik!

Nu har jag varit 2 dagar på praktik, underbart! Mer praktik åt folket ;) Härliga tanter och farbröder med underbara och MÅNGA historier att berätta efter ett långt liv. Dessutom får man se hur sjukgymnastik kan se ut på riktigt! Och jag är fast, jag älskar det här!

Jag har också hittat min filmstjärna, vi ska ha ett patientsamtal och spela in det på film nämligen, och den här gubben har många historier på lager, jag lär inte behöva säga så mycket mer än en mening i början för att få igång honom! Me like! Så söt är han också, när vi frågade om det gick bra att vi filmade honom svarade han ; "Jag gör allt ni säger åt mig att göra, så länge ni inte tycker synd om mig!" och så flinade han upp sig riktigt hemskt :) haha.

Idag har jag fått vara på medicinska avdelningen ett tag, det var skojskojskoj. Imorgon ska jag bland annat på en föreläsning om whiplash-skador, ska bli intressant. Och så ska jag till hjälpmedelscentralen eller vad det heter. Spännande. På torsdag blir det kirran. Åh, vad det här är roligt!



såhär glad är jag! Jag njuter!

Ikväll har jag dessutom varit på glassbarsfika med Karl-Adam Granskog, mycket trevligt! :D Inte alla dagar man träffar den typen. Och Ice Coffee på glassbaren är inte helt fel det heller!

puss och kram!

//Elin

RSS 2.0